E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Εκπαίδευση

Μάι 21 
Ο Πατρ. Γεωργίας ζητά τη διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής στα σχολεία 
 
Για τη μεγάλη σημασία της Εκκλησιαστικής Μουσικής στον Πολιτισμό της Χώρας του, μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας  κ.κ. Ηλίας σε Παρουσίαση Ανθολογίου με Πνευματικά Τραγούδια με αφορμή την 100ή Επέτειο της Αποκαταστάσεως της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας και την 40ή Επέτειο της Ενθρονίσεως του ως Προκαθημένου της Γεωργιανής Εκκλησίας.
Στην Εκδήλωση ο Μακαριώτατος υπενθύμισε το αίτημά του να συμπεριλαμβάνει το Κράτος Μάθημα με Ιερούς Ύμνους στα Δημόσια Σχολεία.
«Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον ...

πλήρες...

Μάι 15
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 15.05.19 05:29 ως Εκπαίδευση 
Επίσημα Ερευνητικό Κέντρο η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης 
Με τον πρόσφατο Νόμο «Περί Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση…» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 4610/7-5-2019, Άρθρο 255 του ιδίου Νόμου), η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) εντάχθηκε στον Νόμο 4310/2014 (Α΄ 258) για την «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία» και συγκαταλέγεται πλέον και επίσημα μεταξύ των Αναγνωρισμένων ανά την Επικράτεια Ερευνητικών Κέντρων.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και μια Αναγνώριση από το υπεύθυνο έργο ...

πλήρες...

Απρ 18 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λογω της Τελετής Ενθρονίσεως του Νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης  κ.κ. Αθανασίου.

 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι με Απόφαση του Δημάρχου Βοΐου Δημήτριου Λαμπρόπουλου, λόγω της Τελετής Ενθρονίσεως του Νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης  κ.κ. Αθανασίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, θα κλείσουν στις 11 π.μ. έτσι ώστε να μπορέσουν Εκπαιδευτικοί και μαθητές να παραστούν στην Τελετή Ενθρονίσεως.Ιαν 11 
 
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
 τηλ.  210 6822947  -  697 779 8775  -  6944790515
 
 
 


Νοέ 24 
 
 
Του πατρός Θεοφάνους
 
Ο Γάλλος νέος Υπουργός Παιδείας, Μπλανκέ, έχει ένα όραμα, μεταξύ άλλων: «Να αξιοποιηθούν περισσότερο τα Λατινικά και τα Αρχαία Ελληνικά στα Σχολεία. Απ’ αυτά κατάγεται ο Πολιτισμός μας», δήλωσε στην Monde.
Επ’ αυτού, ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης (ο πρώην "Καιρός” της "Ελευθεροτυπίας”, ο οποίος έγραψε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές, και μετάνοιωσε, κατά Δήλωσή του) σχολίασε στην ιστοσελίδα Liberal, ότι «Τουλάχιστον οι τρεις τελευταίοι Έλληνες Υπουργοί Παιδείας δεν κατάγονται ...

πλήρες...

Νοέ 23 
 
 
"Είμαστε Μακεδόνες" είναι το σύνθημα μαθητών που κρατούν την Ελληνική Σημαία στα χέρια εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, και το ξεπούλημα του ονόματος όπως αναφέρουν στην κάμερα του ΑΝΤ1
"Η νεολαία ξύπνησε, δεν θα επιτρέψουμε καμία Κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο" λένε οι μαθητές που απέχουν από τα μαθήματά τους.
Καταλήψεις γίνονται σε Σχολεία της Πιερίας, των Σερρών, του Κιλκίς και ...

πλήρες...

Νοέ 4 
aeaa 
 
«Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας (ΑΕΑΑ) καλεί μόνιμους Διοικητικούς Υπαλλήλους της Γενικής Κυβέρνησης να υποβάλουν αιτήσεις για Απόσπαση ή Μετάταξή τους στην ΑΕΑΑ, στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου Κινητικότητας  http://www.apografi.gov.gr/ 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν Αίτηση στην Εφαρμογή της Απογραφής ( http://www.apogarfi.gov.gr ) έως και την Τρίτη 13/11/2018.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες: http:// http://www.aeaa.gr/full_product.php?prod_id=410&page=0 
 
 

Δρ. Πολίνα Κοντογιάννη, Γραμματέας της ΑΕΑΑ, τηλ. 2106253406.
Προσφερόμενες κενές θέσεις προς κάλυψη: ΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ, ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤ. -
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ, ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ».

Νοέ 4
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 04.11.18 10:17 ως Εκπαίδευση 
 


Οκτ 28 
 
 
 


Οκτ 10 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Σπουδές στην πλούσια παράδοση του Αγίου Όρους 
 
Ένα νέο εξαιρετικά ενδιαφέρον Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο:

«Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και τη Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους», ιδρύθηκε και πρόκειται να λειτουργήσει στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν έγκρισης που έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ B 3282/2018) και λαμβάνοντας υπόψη το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για τα θέματα της αγιορειτικής ιστορίας και πνευματικότητος, καθώς και ...

πλήρες...

Οκτ 8 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και κείμενο
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
 


Οκτ 8 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο. 
 


Οκτ 5 
 
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας  κ.κ. Αναστάσιο πρόκειται να τιμήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το σύνολο της Προσφοράς και του Έργου του στην Εκκλησία και την Κοινωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλής Μήτκας θα απονείμει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας  κ.κ. Αναστάσιο τον Χρυσό Αριστοτέλη, την ύψιστη τιμητική Διάκριση που δίδει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Η Εκδήλωση προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και ...

πλήρες...

Οκτ 5 
dinamis ellinismou 
 
Δηλώνουμε την ξεκάθαρη στήριξή μας προς την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, απέναντι στις αήθεις και πρωτοφανείς απειλές του Υπουργείου Παιδείας για άσκηση Πειθαρχικών Διώξεων, σε όσους εκπαιδευτικούς δεν εφαρμόζουν τα αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών του εν λόγω Υπουργείου, στο Μάθημα των Θρησκευτικών, σε όσους δηλαδή δεν αποδέχονται τα «νέου τύπου» θρησκευτικά.
Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης που έχουν στόχο να πλήξουν την Ορθόδοξη Πίστη δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων Διδασκόντων, ...

πλήρες...

Οκτ 4
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 04.10.18 05:37 ως Εκπαίδευση 
 
Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετονομάζεται σε Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, χωρίς μεταβολή του γνωστικού του αντικειμένου, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Τα Πτυχία που έχουν χορηγηθεί από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, είναι ως προς κάθε συνέπεια ισότιμα και αντίστοιχα προς αυτά που χορηγούνται από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.


Πηγή:  http://esos.gr 
 
 
 
 


Οκτ 4 
 
 
Σύμφωνα με το σχέδιο με τις αλλαγές στο Λύκειο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

*** "Για το ημερήσιο Γενικό Λύκειο προβλέπονται τρία μαθήματα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (6 ώρες), Θρησκευτικά (1 ώρα) και Φυσική Αγωγή (2 ώρες), ενώ για το εσπερινό Γενικό Λύκειο προβλέπονται δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα (6 ώρες) και Θρησκευτικά (1 ώρα)".
 
 
 


Οκτ 4 
 


Οκτ 4 
 
Τις συνέπειες που προκαλεί η μη συμμόρφωση της Πολιτείας στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που λένε «όχι» στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.
Επισυνάπτει μάλιστα στον Κώστα Γαβρόγλου την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων που κάνει λόγο για άρνηση του Υπουργού να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, που ακυρώνουν τα σχετικά Πολυθρησκειακά Προγράμματα στα σχολεία, με το σκεπτικό ...

πλήρες...

Οκτ 4 
 


Οκτ 4 
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 16 [επόμενο]1-20 από 318Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί