E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2015


Οκτ 1 
 
 
goneis-5
 
 
 
Περισσότεροι από πενήντα γονείς, μια μεγάλη ευχάριστη παρέα, έγιναν παιδιά στην ανοιχτή αγκαλιά της τοπικής μας Εκκλησίας, στην «Ημέρα για τους Γονείς στην Κατασκήνωση» (Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015) που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς Λευκάδος, με τη στήριξη του Γηροκομείου και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της, στο φιλόξενο χώρο των Εκκλησιαστικών Μαθητικών Κατασκηνώσεών της «Η Φανερωμένη».
Άλλα τόσα παιδιά απόλαυσαν ένα παράλληλο πρόγραμμα, σε άλλους χώρους της Κατασκήνωσης, που ξαναγέμισε ...

πλήρες...

Οκτ 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.10.15 00:54 ως Διεθνή 
 
 
Μια άλλη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-υπουργού Παιδείας
 
 
 
Τη στιγμή που εμείς στην Ελλάδα της κυβερνώσας αριστεροδεξιάς σκοντάφτουμε στις προκλήσεις των αθέων του υπουργείου Παιδείας. στην Κύπρο οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι αγαστές και η συνεργασία αρμονική. 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  κ.κ. Χρυσόστομος, μέσα στα πλαίσια της στενής συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και επ’ ευκαιρία της έναρξης του νέου Σχολικού έτους 2015 - 2016, προσέφερε γεύμα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, σε ...

πλήρες...

Οκτ 1 
 
 
mitropoli florinas
 
 
 
Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Διορισμός του νέου Πρωτοσυγκέλλου στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας μετά την εκλογή του Αρχιμ. π. Ιουστίνου Μπαρδάκα σε Μητροπολίτη Νέας Κρίνης και  Καλαμαριάς.
Σύμφωνα με το eordaia.org νέος Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Μανάδης.
Επίσης την θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας, έλαβε ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Αυξωνίδης.


 
 
 
 
 
 
 


Οκτ 1 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Οκτ 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.10.15 00:21 ως Ελλάδα 
 
 
 
 
 
 
Παράταση της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας, που έληξε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2015 για τις 20 Οκτωβρίου 2015, αναφορικά με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα ΚΤΕΟ αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση.
Με την εν λόγω παράταση των 20 ημερών δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης, περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.
Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης σε δήλωση του τονίζει ότι κατεύθυνση ...

πλήρες...

Οκτ 1 
 
 
«Κλείδωσαν» οι βασικοί διεκδικητές για τις Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Τρίκκης
 
 
 
Δυο νέοι Μητροπολίτες αναμένεται να προστεθούν στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνέρχεται σε τακτική Συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα.
Στην Κεφαλλονιά που έζησε την τραγωδία της απώλειας ενός ιδιαίτερα αγαπητού ποιμενάρχου λίγες μόλις ημέρες πριν την ενθρόνιση του και στα Τρίκαλα όπου ο επί σειράς ετών Μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα όταν η Ιεραρχία Ανακοινώσει τους νέους Ιεράρχες.
Για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση λόγω των ...

πλήρες...

Οκτ 1 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολιτης μαντινειας και κυνουριας
 
 
 
Για τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  κ.κ. Αλέξανδρος.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα θέμα εξαιτίας μιας αφελούς δήλωσης μια κυρίας της εξουσίας, που ήταν άστοχη, αφού τόσο η πολιτεία όσο και η εξουσία σε τέτοια πράγματα συνεργάζονται και δεν μπορεί ο καθένας να έχει προσωπική άποψη και να θέλει να ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχιεπίσκοπος Κρήτης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Σεπ 30 
 
 
Luran Eclipse UP
 
 
 
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, λίγο πριν την ανατολή του Ήλιου, θα γίνουμε μάρτυρες ενός εντυπωσιακού και σπάνιου φυσικού φαινομένου που, εάν το χάσουμε, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2033, προκειμένου να το παρατηρήσουμε. Αναφερόμαστε στην «Ολική Έκλειψη Υπερπανσελήνου», η οποία θα είναι ορατή από την χώρα μας λίγο πριν την ανατολή του Ήλιου, με την μερική φάση της έκλειψης να ξεκινά στις 04:07 της Δευτέρας 28/9, όταν η Σελήνη θα εισέρχεται βαθμιαία στην σκιά ...

πλήρες...

Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.15 23:41 ως Μουσική 
 
 
sirkas2
 
 
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμό ερμηνείας και εκτέλεσης εκκλησιαστικών ύμνων για μαθητές και νέους ηλικίας μέχρι 25 ετών που πραγματοποιήθηκε στις  27 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής. Την διοργάνωση επιμελήθηκε ο καθηγητής-ιατρός Σπύρος Παπασπύρου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.).
Η διαδικασία προέβλεπε την ερμηνεία δύο μουσικών κομματιών: το «Θεοτόκε Παρθένε» της αρτοκλασίας και το Δοξαστικό των αγίων Πατέρων «Τας μυστικάς σήμερον», ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
c
 
 
 
Τέλος για το θέμα που έχει ξεσπάσει για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Ελληνικά σχολεία, ο Ν. Νικολόπουλος με τόνισε εμφατικά: «Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία υπήρξε το στήριγμα του έθνους μας σε κάθε δύσκολη περίοδο. Και σήμερα δραστηριοποιείται ως πρεσβευτής του Ελληνικού ιδεώδους σε όλη την υφήλιο, ενώ είναι ο συνεκτικός κρίκος των απανταχού αποδήμων Ελλήνων με το εθνικό κέντρο.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θελήσει να προχωρήσει στην κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών τότε θα πρέπει να ζητήσει ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
trikkis
 
 
 
Μια μόλις μέρα μετά την επίσημη αποδοχή της παραίτησής του από τη θέση του Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών ο  κ.κ. Αλέξιος Ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου Τρικάλων.
Πρόκειται για μια Μονή για την οποία ο ίδιος έχει δουλέψει προσωπικά στα χρόνια της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών και η αδελφότητα αυτής του αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά. Το πρωί του Σαββάτου, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ιερούργησε στο καθολικό της ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΡΑΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣ (έγινε σερβιτόρος!)
 
 
 
Αγνοείται από τη Μητρόπολή του Τρικαλινός παπάς, ο οποίος και έχει κληθεί σε απολογία σε Επισκοπικό Δικαστήριο και οδηγείται σε καθαίρεση (... εκτός και αν μετανοήσει!).
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο Τρικαλινός ιερέας ο οποίος υπηρετεί σε μεγάλη Μητρόπολη εκτός Τρικάλων δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ μαρτυρίες που φτάνουν στη Μητρόπολή του αναφέρουν ότι εθεάθη να εργάζεται πλέον ως... σερβιτόρος σε πόλη της Δυτικής Ελλάδος!... Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη έχει κληθεί σε ...

πλήρες...

Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.15 23:16 ως Διεθνή 
 
 
pope
 
 
 
«Εκ μέρους του Αμερικανικού λαού έχω την τιμή να σας υποδεχθώ στις ΗΠΑ». Με πολλούς θερμούς λόγους ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα στον Λευκό Οίκο τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος από χθες βρίσκεται στις ΗΠΑ για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην χώρα.
Στην τιμητική τελετή υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου στον Λευκό Οίκο παρέστησαν, εκτός από την προεδρική οικογένεια, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν, κορυφαίοι παράγοντες της αμερικανικής ζωής και πλήθος προσκεκλημένων.
Μετά τους σύντομους ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
 
 
 
Ημερίδα για το Δημογραφικό διοργανώνει με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως και την Συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γιαννιτσών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών με ελεύθερη είσοδο.Ομιλητές της Ημερίδας θα είναι:- Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

- Ο κ. Γεώργιος Καραμπελιάς, Συγγραφέας και εκδότης του «΄Αρδην».

- Ο Δρ. Γεώργιος Τσακαλίδης, μέλος της ΑΣΠΕ.

- Ο κ. Ιωάννης Ναυπλιώτης, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Θεόφιλος».
Στα πλαίσια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν και οι καθιερωμένες ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
 
Πήραν αέρα όλοι μετά την Αναγνωστοπούλου-ΕΕΔΑ προς κυβέρνηση: Τολμήστε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας
 
 
 
Τον ασκό του Αιόλου για κάθε... πικραμένο άνοιξε η στάση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου για τα Θρησκευτικά και εφεξής κάθε... πικραμένος λέει το μακρύ του και το κοντό του! 
 
 

Μετά την Ένωση Αθέων σήμερα πήρε σειρά η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ζητώντας από την κυβέρνηση διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας σε παρέμβασή της με τίτλο: Θεοκρατία ή κράτος δικαίου; Τολμήστε το: καιρός για αλλαγές! Λες και όλα τα υπόλοιπα "δικαιώματα του ανθρώπου" που υποτίθεται ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χίο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται τη Χίο από 11-14 Σεπτεμβρίου 2015
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.15 21:00 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
 
ekklkmetanast2
 
 
 
 
«Το φαινόμενον της μεταναστεύσεως και η ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας
 
 
προς τους εμπεριστάτους εκ τούτου αδελφούς»*.
 
 
 

 

Παναγιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα,Επιθυμώ, εν αρχή, να εκφράσω τας εν ευγνωμοσύνη ευχαριστίας μου, διότι αναθέσατε εις την ελαχιστότητά μου την ανάπτυξιν ενός τόσο σπουδαίου και επικαίρου θέματος, που απασχολεί την παγκόσμιον κοινότητα και ταυτοχρόνως την ζωήν της Αγίας ημών Εκκλησίας.
Η μετανάστευσις, αποτελεί το διαχρονικώς παγκόσμιον φαινόμενον με καίριον ρόλον εις την ιστορίαν των λαών και εις την διαμόρφωσιν του παγκοσμίου ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
 
ekklmprr21
 
 
 
Υπό των δεδομένων της συγχρόνου επικαιρότητος το φαινόμενον της μεταναστεύσεως συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που συναντώμεν εις την ιστορικήν διαδρομήν του φαινομένου διαχρονικώς. Σήμερον οι μετανάσται αποτελούν ευαίσθητον θέμα αλλά και μείζον πρόβλημα διά την Ενωμένην Ευρώπην και διά τας πέριξ αυτής χώρας. Το φαινόμενον τούτον οφείλεται κυρίως εις τα γεγονότα της αποσταθεροποιήσεως των κρατών και των χωρών της Μέσης και Ευρυτέρας Ανατολής.
Εις το παρελθόν το μεταναστευτικόν και προσφυγικόν θέμα απησχόλησε ιδιαιτέρως την Εκκλησίαν, όταν ...

πλήρες...

Σεπ 30
 
 
Το Ιωβηλαίο ιεροσύνης του εφημερίου της εορτάστηκε στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
 
 
 
Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατά την εορτή της Μεταστάσεως του Ηγαπημένου μαθητού του Ιησού, του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου την 26η Σεπτεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στην Ηλιούπολη, συνδυάστηκε με την ανάπεμψη Δεήσεων ευχαριστίας προς τον Θεό για την συμπληρώσει 25 ετών Ιερατικής Διακονίας του Εφημερίου του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Μεταξά- Μαριάτου.
Στο Μυστήριο της Θείας ευχαριστίας το οποίο τέλεσε ο Πρωθιερεύς π. Ιωάννης, συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 9 [επόμενο]1-20 από 175Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις