E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΙΟΎΝΙΟΣ 2015


Ιού 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.06.15 20:10 ως Ορθόδοξοι Προορισμοί 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ιού 30 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ιού 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.06.15 20:02 ως Μουσική 
 
 
Αγαπητοί φίλοι,
 

Στη παρούσα ανάρτηση, δημοσιεύουμε τη μελοποίηση του Πρωτοψάλτου Δημητρίου Μήτρου σε ήχο β'.
Το ερμηνεύει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου & Αγίου Νεκταρίου Άνω Κηφισιάς, Δημήτριος Φακίνος.
 Καλή ακρόαση.


 
 
 
 
 
 


Ιού 30 
 
 
Παρακολουθήστε σε Επανάληψη
 
 
 
της Κυριακάτικης (28/06/2015) Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας
 
 
 
από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Θεσσαλονίκης
 
 
 
Προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης
 
 
 
 κ.κ. Ανθίμου  
 
 
 
 
(VIDEO   28/06/2015)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ιού 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.06.15 19:29 ως Κόσμος 
 
 
 
 
 
Μαρμελάδα χωρίς βρασμό γίνεται; Και όμως γίνεται, και μάλιστα με όλα τα οφέλη που μπορεί να έχει η απουσία οποιασδήποτε θερμικής επεξεργασίας για τη διατήρηση του συνόλου της θρεπτικής και διατροφικής αξίας των φρούτων.
Δημιουργός της νωπής μαρμελάδας είναι η Αναστασία Ακριτίδου από την Παναγίτσα Πέλλας ενώ μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν έχει επιδείξει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αικατερίνη Καλαϊτζίδου, σε ...

πλήρες...

Ιού 30 
 
 
 
Ευλαβικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Μοναχό και λόγιο συγγραφέως π. Μωυσή του Αγιορείτου (†1 Ιουνίου 2014).
Προβλήθηκε στην Εκδήλωση με τίτλο «Από το Άγιον Όρος … στον Ουρανό - Αφιέρωμα μνήμης στις δύο σύγχρονες μορφές του Αγίου Όρους τον Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Καψάνη Γρηγοριάτη και τον Γέροντα π. Μωυσή Αγιορείτη», που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, της Δευτέρας 11 Μαΐου 2015, με ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας  κ.κ. Σεραφείμ και τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο ...

πλήρες...

Ιού 30 
 
 
pergamou_papas4
 
 
 
 
 Μετάφραση: Ιωάννης Λότσιος, Δρ. Θ. 

Εισαγωγή

Θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την τιμή να παραστώ στην δημοσιοποίηση της Νέας Εγκυκλίου της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Φραγκίσκου «Laudato Si». Είμαι, επίσης ευγνώμων από το γεγονός ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μου ανέθεσε να μεταφέρω την προσωπική χαρά και ικανοποίηση του για την έκδοση της Εγκυκλίου. Όπως ορισμένοι από εσάς ίσως γνωρίζετε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι το πρώτο στον Χριστιανικό κόσμο που έχει επιστήσει την προσοχή ...

πλήρες...

Ιού 28 
 
Αν οι γονείς ήμασταν καρτούν, όλοι ανεξαιρέτως θα αξίζαμε να έχουμε τον χαρακτήρα του Πινόκιο. Γιατί, χωρίς να έχουμε καμία κακή πρόθεση, λέμε καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά μικρά ή και μεγαλύτερα ψέματα στα παιδιά, προκειμένου να κάνουμε την ζωή μας λίγο πιο εύκολη. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει γονιός που να μην λέει τακτικά τα παρακάτω:

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 


Ιού 28
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 28.06.15 04:54 ως Ελλάδα 
 
 
 
 
 
 
Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά επτά δημοψηφίσματα σε ένα διάστημα 54 ετών (1920-1974).

Σύμφωνα με το sansimera.gr τα έξι δημοψηφίσματα αφορούσαν το πολιτειακό και το ένα την έγκριση Συντάγματος.
 
 
Δημοψήφισμα της 22ας Νοεμβρίου 1920
 
Τον Νοέμβριο του 1920 διενεργήθηκε από την κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη δημοψήφισμα για την επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α”.
 
 
Δημοψήφισμα της 13ης Απριλίου 1924
 
Στις 25 Μαρτίου του 1924 η Βουλή ενέκρινε ψήφισμα «περί εκπτώσεως της Δυναστείας και ανακηρύξεως της Δημοκρατίας», το οποίο είχε υποβάλλει ...

πλήρες...

Ιού 28 
 
 
anthimos
 
 
 
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  κ.κ. Άνθιμος ήταν καλεσμένος στην τελευταία εκπομπή «Σήμερα» με την Κυριακή Μπασκάκη και σε μία άκρως αποκαλυπτική Συνέντευξη μίλησε για θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν όλους μας, δίνοντας πέρα από την θεολογική – εκκλησιαστική διάσταση και την ανθρώπινη.
Ο Σεβασμιότατος μεταξύ άλλων στάθηκε και στο ζήτημα των ημερών που αφορά στο σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια εξηγώντας ποια είναι η θέση της εκκλησίας και πώς πρέπει να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις ...

πλήρες...

Ιού 28 
 
igoume
 
 
 
Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος ζήτησε την βοήθεια σε τρόφιμα για τους φυλακισμένους του Μαλανδρίνου και της Αμφίσσης, καθώς και για πολλές οικογένειες της Ιεράς Μητροπόλεώς Φωκίδος που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Ι.Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου έστειλε στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος ένα τόνο κοτόπουλα και ενάμιση τόνο περίπου διάφορα τρόφιμα και τυρί. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος  κ.κ. Θεόκτιστος απέστειλε προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της ...

πλήρες...

Ιού 28 
 
 
AgYpomoni2015-105
 
 
 
Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2015 έγινε μπροστά από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Υπομονής, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.
Την Αγία Κάρα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με την ευκαιρία ενάρξεως του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας που φέτος έχει θέμα «Υπομονή και Καρτερία κατά τον Απόστολο Παύλο».
Μετά την υποδοχή ακολούθησε πολυαρχιερατικός εσπερινός ...

πλήρες...

Ιού 27
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 27.06.15 21:13 ως Υγεία 
 
 
karpenisiou
 
 
 
Θεαματική είναι η βελτίωση της υγείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου  κ.κ. Νικολάου, ο οποίος ασθένησε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τους θεράποντες γιατρούς και ειδικότερα από τον Καθηγητή κ. Β. Μ., ο Μητροπολίτης, 20 περίπου μέρες μετά το εξιτήριο του από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, υπεβλήθη σε νέα προγραμματισμένη Αξονική Εξέταση, η οποία έδειξε ότι το μικρό Αιμάτωμα υποχώρησε, κάτι που φαίνεται, όπως μας είπε κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης που τον ...

πλήρες...

Ιού 27 
 
 
 
1
 
 
 
Την Ιερά Επιστασία επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ.κ. Τιμόθεος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα  π. Παύλο Λαυριώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεβασμιώτατος είναι επικεφαλής πολυμελούς ομάδος κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου πραγματοποιούν Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.Ιού 27 
 
 
 
 
 
Η Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος, με υ­ψη­λό αί­σθη­μα ευ­θύ­νης έ­ναν­τι του δει­νο­πα­θούν­τος Ελ­λη­νι­κού λα­ού αλ­λά και α­νη­συ­χί­ας γι­α το μέλ­λον της χώ­ρας μας, α­πηύ­θυ­νε έκ­κλη­ση προς τους:
 

α. Ε­ξο­χώ­τα­τον κ. D­o­n­a­ld T­u­sk, Πρό­ε­δρον του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Συμ­βου­λί­ου και τα Μέ­λη του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Συμ­βου­λί­ου, τους Εξο­χω­τά­τους Προ­έ­δρους και Πρω­θυ­πουρ­γούς των Κρα­τών Με­λών της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ε­νώ­σε­ως,
β. Ε­ξο­χώ­τα­τον κ. J­e­an – C­l­a­u­de J­u­n­c­k­er, Πρό­ε­δρον της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ε­πι­τρο­πής,
γ. Ε­ξο­χώ­τα­τον κ. J­e­r­o­en D­i­j­s­s­e­l­b­l­o­em, Πρό­ε­δρον της Ευ­ρω­ο­μά­δος και τα Μέ­λη αυ­τής και
δ. Ε­ξο­χώ­τα­τον κ. P­i­e­r­re ...

πλήρες...

Ιού 27 
 
 
 
Roumania 3
 
 
 
Πραγματοποιήθηκε από 17 - 24 Ιουνίου 2015 στο Caraiman Monastery στη Ρουμανία, συνάντηση των Μελών της Επιτροπής Πίστις και Τάξις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) με σκοπό να καθοριστούν οι κύριοι άξονες και η κοινή δράση για το διάστημα 2015-2020  όταν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Συνέλευση.
Τους Συνέδρους προσεφώνησε μεταξύ άλλων και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουκουρεστίου και πάσης Ρουμανίας   κ.κ Δανιήλ.
Στην Συνέλευση έλαβε μέρος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας   κ.κ. Βασίλειος, ως Μέλος της ...

πλήρες...

Ιού 27 
 
 
Pergamou - Papas

 
 
 
Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκδόθηκε η ακόλουθος Ανακοίνωση:

Εὐγενεῖ καί τιμητικῇ προσκλήσει τῆς Αυτού Ἁγιότητος τοῦ Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου  κ.κ. Ἰωάννης, Ἀκαδημαϊκός, τήν Πέμπτην, 18ην τ.μ., παρέστη καί ὡμίλησε κατά τήν ἐν τῷ Βατικανῷ ἐπίσημον παρουσίασιν τῆς νέας Παπικῆς Ἐγκυκλίου μέ θέμα τό φυσικόν περιβάλλον, ὑπό τόν τίτλον «Laudato Si᾽», ἐν τῇ ὁποίᾳ κατ᾽ ἐπανάληψιν γίνεται ἀναφορά εἰς τάς οἰκολογικάς δραστηριότητας τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καί τῆς Α. Θ. Παναγιότητος προσωπικῶς. 
Ἡ Α. ...

πλήρες...

Ιού 27
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 27.06.15 19:23 ως Αφιερώσεις 
 
 
8f01312079ceed4936f440f6a633a0e2_L
 
 
 
Η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αγιορείτου και Κτίτορος της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους εορτάζεται και τιμάται κάθε χρόνο στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Επίκεντρο του εορτασμού είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην Κορησό Καστοριάς, στον τόπο καταγωγής του Αγίου Διονυσίου, Ναός που οικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε το 1970, από τον Μητροπολίτη Καστορίας  κυρό Δωρόθεο Γιανναρόπουλο, μετέπειτα Μητροπολίτου Αττικής.
Παρακάτω παραθέτουμε σπάνιο φωτογραφικό υλικό. το οποίο φυλάσσεται στο Αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, και στο οποίο απεικονίζονται οι εορτασμοί του ...

πλήρες...

Ιού 27 
 
 
DSC_0130
 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου 2015.
Τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο καταξιωμένος Σύλλογος Δρομέων «Ζευς» καθώς και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού. Ωστόσο η συμμετοχή και άλλων φορέων της  Πιερίας ήταν εξίσου σημαντική. Συγκεκριμένα στην ομαλή διοργάνωση του αγώνα συμμετείχαν  το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου, η Αρχαιολογική Υπηρεσία Πιερίας, το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ...

πλήρες...

Ιού 27 
 
 
 

 
 
 
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε την Πέμπτη, 25 Ἰουνίου 2015, σὲ ἔκτακτη Συνεδρία, ὑπὸ τὴν Προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς:

1) Μελέτησε τὶς ἀποφάσεις τῆς Εἰδικῆς Διορθοδόξου Ἐπιτροπῆς γιὰ τὴν μέλλουσα νὰ συνέλθει Μεγάλη Σύνοδο τῆς Ὀρθοδοξίας ὡς πρὸς τὰ θέματα τῆς Νηστείας καὶ τῆς Ἀποστολῆς τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας «ὡς μαρτυρίας ἐν διακονίᾳ».
2) Παρακολούθησε DVD μὲ ἀποσπάσματα ἐκπομπῶν σὲ διάφορους τηλεοπτικοὺς σταθμοὺς τοῦ κ. Ἀνδρέα Πιτσιλλίδη. Παρέλαβε, ταυτόχρονα, ὑπόμνημα ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 12 [επόμενο]1-20 από 235Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις