E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΑΠΡΊΛΙΟΣ 2017


Απρ 30 
Η Φανή Κουτσοβίτη, Θεολόγος, μιλά για τις σχέσεις των Χριστιανών με την Εκκλησία, επισημαίνοντας ότι κάθε πιστός βιώνει με διαφορετικό τρόπο την πνευματικότητα και μπορεί να έχει μια περισσότερο ή λιγότερο στενή σχέση με την Εκκλησία.
Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο μέρος του Χριστιανικού κόσμου που φτάνει στο σημείο να απορρίπτει πλήρως την Εκκλησία, ταυτίζοντάς την αποκλειστικά με την Θεσμική της πλευρά, ξεχνώντας την άλλη, την εσωτερική της υπόσταση.
 
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας
«Αγαπώ τον ...

πλήρες...

Απρ 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.04.17 03:43 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
Πολλοί νέοι γοητεύονται από ένα κύμα νεο-αθεΐας το οποίο κατακλύζει το Ίντερνετ και τα ΜΜΕ.
Οι νεο-άθεοι προβάλλουν ως βάση του αγνωστικισμού τους, της άρνησής τους να αποδεχθούν ότι υπάρχει Θεός, την Επιστήμη, την λογική, τον υποκειμενισμό, τον πλουραλισμό των Θρησκειών που δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιος θεός είναι αληθινός και επομένως η ενασχόληση με την Θρησκεία θεωρείται απώλεια χρόνου.
Οι νεο-άθεοι πάλι παραπλανούν, διότι αρνούνται την ωφελιμιστική ...

πλήρες...

Απρ 28
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 28.04.17 20:03 ως Βιντεοθήκη – Youtube
 
Από την πρώτη πράξη της Λευκορωσικής ταινίας με τίτλο "Ψυχωφελείς ιστορίες και παραβολές 2". 
Η ιστορία αυτή έχει σαν θέμα της την "κατάκριση".
Μετάφραση: Ευγενία Τελιζένκο. 
Επεξεργασία: Ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών, Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

 
 

Απρ 28
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 28.04.17 19:57 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
Μέρος της Λευκορωσικής ταινίας "Ψυχοφελείς Ιστορίες και Παραβολές".
Μετάφραση: Ευγενία Τελιζένκο.
Επεξεργασία: Ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών, Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. 

 


Απρ 28 down_page
 
Αυτή τη χρονιά η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει, με τη χάρη του Θεού, 80 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην οικουμένη. 
Το αποκορύφωμα αυτής της επετείου θα είναι η υποδοχή με τιμή και λαμπρότητα, κατά μήνα Μάιο, του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, μητρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα. 
 
1700 χρόνια μετά η Αγία Ελένη επιστρέφει στην Ελλάδα
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
ένα κορυφαίο γεγονός μνήμης για την Ρωμιοσύνη ...

πλήρες...

Απρ 28 
 
Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την Μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας που βρίσκετε μέσα στη καστροπολιτεία.
Το απόγευμα παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων  κ.κ. Αντωνίου (Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης  κ.κ. Ευσταθίου, παρουσία Τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε το κάστρο.
Ο Δήμαρχος της Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης σε δήλωση του στη κάμερα είπε: «Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ...

πλήρες...

Απρ 26 
 
Η ζωή στο Κυριακό της Σκήτης ήταν ευχάριστη για τον Κυριάκο… Έπιασε κουβέντα με τον Σεβαστό Γέροντα πατέρα Κύριλλο για Πνευματικά ζητήματα και ως η ελαφρός η δίψασα επί τάς πηγάς των υδάτων δεν χόρταινε να ακούει Πνευματικές Νουθεσίες.
Μόλις τελείωσε η Πανήγυρης έφτασαν και οι πατέρες από την μικρά Αγία Άννα. Ο Κυριάκος αναπαύθηκε από την πρώτη στιγμή στο Κυριακό και με τον Γέροντα π. Κύριλλο.
Αμέσως ήθελε να γίνει Μοναχός.
Ενθουσιάστηκε… έψαλε… προσευχόταν ...

πλήρες...

Απρ 25 
\
Οι επιστημονικές έρευνες είχαν "προειδοποιήσει”
 
 Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα δικαστήριο απεφάνθη, ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου.
Η επίσημη -με την σφραγίδα δικαστηρίου! σύνδεση ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και τον καρκίνο έγινε με αφορμή την υπόθεση του 57χρονου Roberto Romeo, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telecom Italia και υποστήριξε στην αγωγή που κατέθεσε, ότι η συνεχής χρήση του κινητού του τηλεφώνου για εργασιακούς ...

πλήρες...

Απρ 24 
 
Αγιώτατον Πατριάρχην της Koπτικής Εκκλησίας  κ.κ.Tawadros II
Εις Κάϊρον
 
Αγιώτατε,
 
Την ίδια ημέρα που εορτάσαμε πανηγυρικά την Είσοδο του Κυρίου μας στη Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, κατά την οποία ξεκινά την πορεία Του προς το εκούσιο πάθος για την σωτηρία του κόσμου, ακριβώς τότε και στην ευλογημένη πατρίδα μας την Αίγυπτο, στην Τάντα και στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας, Χριστιανοί αδελφοί μας, της μαρτυρικής Κοπτικής Εκκλησίας, βρήκαν τραγικό θάνατο πορευόμενοι στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να εορτάσουν την μεγάλη ...

πλήρες...

Απρ 24 
 
 
Με το χτίσιμο της βάσης και των υποδοχών για το ξύλινο Παρεκκλήσι Ρωσικού ρυθμού άρχισε η υλοποίηση του σχεδίου για ανέγερση Ρωσικής Εκκλησίας στην Αλεξανδρούπολη, δίπλα στο Στρατόπεδο Ζήση σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
Η Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης χαρίζει το ξύλινο Παρεκκλήσι, μέσω του Πολιτιστικού Κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και η ανέγερση της Εκκλησίας γίνεται δίπλα στη νέα Περιφερειακή οδό σε Περιοχή όπου ζουν πολλοί Ρωσόφωνοι από την πρώην ...

πλήρες...

Απρ 22 
 
 


Απρ 20 
Θυμάσαι εκείνον που σε βοήθησε; | Tο νέο viral διαφημιστικό της «Αποστολής» (φωτογραφία)
 
Έχετε σκεφτεί ποτέ τι συμβαίνει τη στιγμή που προσφέρετε τη βοήθειά σας στον συνάνθρωπο;
Αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, τη στιγμή της ανιδιοτελούς προσφοράς, έρχεται να αναδείξει και να μας θυμίσει το νέο διαφημιστικό της ΜΚΟ «Αποστολή».
Στο σενάριο του σποτ, οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές, μία ηλικιωμένη γυναίκα με Αλτσχάιμερ, ένας άντρας με προβλήματα υγείας, ένας άστεγος - άνεργος και ένας εργαζόμενος με το παιδί του, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους και καθώς αναπολούν το ...

πλήρες...

Απρ 19 
 
Ιερα Μονή Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτου  -  Άγιοι Τόποι  
 
 


Απρ 19 
 
 
 


Απρ 19 
kalmoukos 1
 
Πολλές εκατοντάδες γνωστών και φίλων από τη Βοστώνη, πολλά μέρη της Μασαχουσέτης, της Νέας Αγγλίας, καθώς επίσης από τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ιερσέη και τη Φλόριδα, συνόδευσαν την Φωτεινή Τουρνά, αδελφή αγαπημένη του Μητροπολίτου Βοστώνης  κ.κ. Μεθοδίου, στην τελευταία της κατοικία.
Ο Καθεδρικός Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης ήταν κατάμεστος, ενώ την ύμνησαν οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης, η χορωδία της Θεολογικής Σχολής, με τους ύμνους καθότι υπάρχει ξεχωριστή Ακολουθία για τους κεκοιμημένους ...

πλήρες...

Απρ 18 
 


Απρ 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.04.17 01:21 ως Αφιερώσεις 
 


Απρ 18 
 


Απρ 18 
 
 

Απρ 17 
 
Στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων  κ.κ. Μάξιμο βρέθηκε ο Αλβανός μέσος, ο οποίος απολογήθηκε για τα όσα είχε υποστηρίξει για τον Χριστιανισμό.
Ο διεθνής άσος, κατά την παρουσία του στην χώρα του για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας των γειτόνων, είχε ανεβάσει στο Facebook ένα βίντεο που είχε κάνει δηλώσεις κατά του Χριστιανισμού, σε συζήτηση που είχε με έναν ακραίο Ιμάμη. Μάλιστα, η κίνησή του αυτή προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια, ειδικά στα Ιωάννινα.
Όμως, ο Άντι ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2  [επόμενο]1-20 από 32Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις