E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 2017


Νοέ 18 
 
Εκ του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου
 

Εξ αφορμής των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Εις αυτήν την συγκλονιστικήν στιγμήν διά τους κατοίκους της Αττικής η Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως ευρίσκεται κοντά εις τας οικογενείας των θυμάτων και εις τους πληγέντας με την στοργή και την προσευχή της και παρακαλεί τον Δημιουργόν και Προνοητήν του παντός να επουλώση τας πληγάς των και να φυλάττη την περιοχήν και όλην την Ελλάδα από κάθε ...

πλήρες...

Νοέ 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.11.17 05:36 ως Ελλάδα 
Τηλεφωνική γραμμή για αναφορά προβλημάτων από την κακοκαιρία
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο συγκεκριμένο Κέντρο που θα λειτουργεί στην ΚΕΔΕ, έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 από τις 9 η ώρα το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Τηλεφωνική γραμμή (2132147513) έθεσε σε λειτουργία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την αναφορά προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και την καταγραφή αιτημάτων.
Τα αιτήματα και τα προβλήματα που θα επισημαίνονται, θα προωθούνται στους κατάλληλους φορείς προκειμένου να επιλυθούν.
 


Νοέ 18 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη 
 
Να στείλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους τους Αδελφούς μας που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην καταιγίδα.
Εύχομαστε γρήγορα η Πολιτεία να καλύψει εξ ολοκλήρου όλες τις ζημιές των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες. 
Να προσευχηθούμε όλοι μας για τους συνανθρώπους μας που δεν τα κατάφεραν και έχασαν την ζωή τους ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. 
Δεν είναι ώρες για άλλες κουβέντες και είναι καλό να σεβαστούμε τους συγγενείς των ανθρώπων ...

πλήρες...

Νοέ 16
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 16.11.17 04:41 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
Αποκάλυψη Αγίου Ιωάννου Θεολόγου: Η ερμηνεία του αινιγματικού κεφαλαίου Ι' (Κ.10 Ο ισχυρός άγγελος, και το μικρό βιβλίο)
 
 


Νοέ 14 
 


Νοέ 14 
 

 
Μην μου πει κανείς ότι τα παιδιά δεν πρέπει να απασχολούνται με τέτοια πράγματα. Θα πρέπει όχι μόνον να απασχολούνται, αλλά αυτά να είναι και το μοναδικό αντικείμενο της σπουδής τους.
Επειδή όμως είσθε ασθενείς, δεν σας λέω τέτοιο πράγμα, ούτε από την ψυχαγωγία απομακρύνω τα παιδιά, ούτε σας από τις βιοτικές απασχολήσεις σας. Αλλά από τις επτά ημέρες αξιώνω μία να την αφιερώνετε στον κοινό όλων μας Κύριο…
Ιδιαίτερα αυτή η ηλικία έχει ανάγκη από αυτά ...

πλήρες...

Νοέ 12 
 


Νοέ 12
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 12.11.17 08:54 ως Ορθοδοξία – Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Θέματα 

 
Του Αειμνήστου Γέροντος πατρός Μωυσέως του Αγιορείτου


Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει: «Ενώ ο νους του ανθρώπου πλάστηκε από τον Πανάγαθο Θεό για να βλέπει συνεχώς την ωραιότητα του Θεού και να φωτίζεται από τις θεϊκές λαμπρότητες, μετά την πτώση στράφηκε μ' εμπάθεια στη θέα της κτίσεως. Έτσι αντί οι άνθρωποι να έχουν προσηλωμένο το νου τους στον Θεό, προσκολλήθηκαν στα κτίσματα, προσκυνώντας τα ως Θεούς».
Πολλοί μας ρωτούν τι να πράξουν στην παρούσα κρίση. Ο Μ. Αθανάσιος ...

πλήρες...

Νοέ 12 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
Ένας Αυτοκράτορας, στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι είχε φτάσει η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. «Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο Αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας». Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! Αλλά ο ...

πλήρες...

Νοέ 11 
 
Δοξολογία από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης επί τη Επετείω των 105 ετών από της Απελευθερώσεως του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό ζυγό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας  κ.κ. Θεοκλήτου 
 


Νοέ 11
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 11.11.17 07:48 ως Πολιτισμός – Εκδηλώσεις 
 
Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Μιχαήλ Τρίτος μιλάει στην Επιστημονική Ημερίδα με γενικό θέμα:
«Εκκλησία-Μακεδονία - Ελλάδα: Τρεις ταυτόσημοι, αιώνιαι αξίαι και οντότητες. 105 χρόνια Απελευθερώσεως της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό - Με αφορμή της επέτειο των 105 από της Απελευθερώσεως του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό ζυγό», που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 5/11/2017 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
Θέμα της ομιλίας του είναι: «Έθνος και Εκκλησία στον Μακεδονικό Αγώνα».


Νοέ 11Ο Κωνσταντίνος Πέτσιος, Καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μιλάει στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«Ευγένιος Βούλγαρις. Ο homo universalis του Νέου Ελληνισμού», που συνδιοργάνωσαν η Iερά Μητρόπολις Κερκύρας και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Ο τίτλος της Εισηγήσεως του είναι:

«Η Μετοχέτευση της Ευρωπαϊκής Φιλοσοφίας στη Νεοελληνική σκέψη μέσω των μεταφράσεων:

Η συμβολή του Ευγενίου Βουλγάρεως».Νοέ 10 
Έξι Περιφέρειες της Ελλάδας παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη «τα βήματα του Αποστόλου Παύλου»
 

Την πρώτη Διαπεριφερειακή Εκδήλωση για το Θρησκευτικό – Προσκυνηματικό Τουρισμό με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» Διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.
Για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της Ελλάδας παρουσιάζουν σε μια κοινή Εκδήλωση τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, τον ...

πλήρες...

Νοέ 9 
 


Νοέ 8 
 
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου  κ.κ. Ιεροθέου
Εκκλησιαστική Εφημερίδα  <<Παρέμβασις>> της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Τεύχος: 255 
Μήνας:  Οκτωβρίου 2017 
 
 
Στό κείμενο μέ τίτλο «Σχέσεις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρός τόν λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον», πού τέθηκε στήν Σύνοδο τῆς Κρήτης γιά συζήτηση καί ψήφιση, γινόταν λόγος γιά τίς ἄλλες ἐκτός ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία «Χριστιανικές Ἐκκλησίες καί Ὁμολογίες».
Κατά τήν συζήτηση προτάθηκε ἀπό τρεῖς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες ἀντί νά γραφῆ «Χριστιανικές Ἐκκλησίες καί Ὁμολογίες» νά γραφῆ «ἑτερόδοξες Ἐκκλησίες», ...

πλήρες...

Νοέ 7 
  
Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, Ανακοινώνει, ὅτι, μέ ὁμόφωνη Ἀπόφαση Αὐτῆς, θά πραγματοποιηθεῖ ὑπό τήν αἰγῖδα Της, Ἐκδήλωση (Ἑσπερίδα), ἀφιερωμένη στήν Αναθεώρηση τοῦ Ἑλληνικοῦ Συντάγματος σέ σχέση πρός τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία.
Ἡ Συνοδική αὐτή Ἐκδήλωση θά πραγματοποιηθεῖ τή Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, στίς 6.00 μ.μ., στή Δημοτική Αἴθουσα ΑΝΡΟΓΕΩ, στό Ἡράκλειο.
Ἡ ἴδια Ἐκδήλωση θά ἐπαναληφθεῖ καί σέ ἄλλες πόλεις τῆς Μεγαλονήσου Κρήτης, γιά τήν ἐνημέρωση τῶν ἀνθρώπων.
Κεντρικός ὁμιλητής στήν Ἐκδήλωση αὐτή θά εἶναι ὁ Ἐντιμότατος ...

πλήρες...

Νοέ 6 
Όλοι μαζί με τον Χριστόφορο: Έκκληση βοήθειας για 5χρονο που πάσχει από καρκίνο εγκεφάλου
 
Δράση βοήθειας για τον 5χρονο Χριστόφορο, ο οποίος έχει διαγνωστεί με Διάχυτο Γλοίωμα Γέφυρας Εγκεφάλου (DIPG - καρκίνος εγκεφάλου) διοργανώνει ο Φάρος Ζωής (Σύλλογος υποστήριξης οικογενειών με άτομα που νοσούν από σοβαρές ασθένειες).
To DIPG δεν χειρουργείται παγκοσμίως και οι συμβατικές θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα.
Αυτή τη στιγμή ο μικρός Χριστόφορος βρίσκεται με την οικογένειά του σε εξειδικευμένο κέντρο του Μεξικού για να ακολουθήσει σειρά θεραπειών απέναντι σε αυτό το σπάνιο είδος καρκίνου.
«Είμαστε στην δύσκολη θέση ...

πλήρες...

Νοέ 5 
 


Νοέ 5 
IMG 3818
  
Γράφει ο Συνεργάτης του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε.
Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νομικός Δρ.   π. Γεώργιος Α. Λέκκας
 
 

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε στη συνάντηση της Επιτροπής Αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CROCEU), όπου η Δρ Adina PORTARU, Νομικός Σύμβουλος Ευρώπης της Μη Κυβερνητικής Οργανώσεως ADF International, παρουσίασε το έργο της Οργανώσεως αυτής αναφορικά με την προστασία, μέσω της Νομικής οδού, Ατομικών ...

πλήρες...

Νοέ 5 
 
Συνεκλήθη, το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική Αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η Β΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος.
Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην περί του Θεού Σοφία, υπογραμμίζοντας ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2  [επόμενο]1-20 από 25Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις