E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2017


Οκτ 26 
 


Οκτ 25 
 


Οκτ 25 
 


Οκτ 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.10.17 11:22 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
 
  
Του Νικολάου Κοσμίδη

Ο άνθρωπος πέρα από την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πνευματική του διάσταση, χαρακτηρίζεται και από την ερωτική διάσταση, η οποία ιδιαίτερα στις μέρες μας μοιάζει να οριοθετεί σε μεγάλο βαθμό τις υπόλοιπες. Σε συνδυασμό δε με την επίκληση της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως θεμέλιο των σύγχρονων κοινωνιών, η ερωτικότητα τοποθετείται στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου και η όποια επίκληση της ιδιωτικότητας θεωρείται τουλάχιστον ρομαντική παρελθοντολογία. Σε αυτό το πλαίσιο, η ψήφιση του νομοσχεδίου ...

πλήρες...

Οκτ 22 
 


Οκτ 20 
 


Οκτ 20 
Αποτέλεσμα εικόνας για Φίλιππος Χαμαργιάς
 
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Φίλιππος Χαμαργιάς είναι ο νέος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Η Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας  κ.κ. Χρυσοστόμου υπεγράφη και απεστάλη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για Έγκριση.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Φίλιππος είναι Γραμματέας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, καθώς και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.Οκτ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.10.17 09:20 ως Ελλάδα 
apotefrothrio
 
Στο Νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα πέρασαν τη Διάταξη που ανοίγει οριστικά τον δρόμο για την Δημιουργία Κέντρου Αποτεφρώσεως Νεκρών (ΚΕΝ) στην Περιοχή του Ελαιώνα.
Το Άρθρο 139 του Σχεδίου Νόμου που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, αλλάζει την χρήση Γης και Διευθετεί τις Χωροταξικές εκκρεμότητες που απαιτούνταν για να ξεκινήσει η κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου σε χώρο που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων.
Σύμφωνα με τις συνοδευτικές Εκθέσεις με το Άρθρο 139 «επιτρέπεται εφεξής, η χωροθέτηση Κέντρων ...

πλήρες...

Οκτ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.10.17 09:12 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
chrisostomos zoumis
 
 
Γράφει ο Ιερομόναχος  π. Χρυσόστομος ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ στην Romfea.gr*


Αδελφός από τον κόσμο μου απέστειλε ένα κείμενο που αλίευσε στο διαδίκτυο και που έφερε τον τίτλο: «Γκαπ - γκουπ, γκαπ - γκουπ».
Διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου, νόμισα ότι το γράφει κάποιο παιδάκι, για να μας μεταφέρει κάποιες παιδικές σκέψεις. Με έκπληξη, όμως, διαπίστωσα ότι το άρθρο το έγραψε όχι ένα μικρό παιδί, αλλά αγιορείτης ηγούμενος, ο οποίος υπογράφει με το ψευδώνυμο «Αρχιπελαγίτης».
Ο αρθρογράφος αναφερόταν, μεταξύ των άλλων, ...

πλήρες...

Οκτ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.10.17 08:58 ως Εκπαίδευση 
ihsous xristos
 
 
Του π. Γεωργίου Οικονόμου, Δρ. Θεολογίας 

Η προηγούμενη Κυριακή, Δ΄ Λουκά, κατά την οποία διδάσκονται οι πιστοί με το Ευαγγέλιο της Λειτουργίας την παραβολή του Σπορέως, έχει ατύπως καθιερωθεί ως η έναρξη των Κατηχητικών Συνάξεων.


Ενώ, πολύ ορθά, φέτος η Ιερά Σύνοδος με την 2986
 
 
Εγκύκλιο όρισε νωρίτερα, στις 8 Οκτωβρίου, την έναρξη των Κατηχητικών Μαθημάτων.
Στο παρόν κείμενο θα ανιχνεύσουμε και θα παρουσιάσουμε την σχέση και τη σύνδεση ανάμεσα στα μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας και την Ιερή Κατήχηση.
Ξεκινώντας ...

πλήρες...

Οκτ 20 
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης  κ.κ. Άνθιμο, στην Πρωτοσυγκελλία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Ο π. Ιάκωβος έρχεται να καλύψει την Κενή θέση της Πρωτοσυγκελλίας, μετά την Εκλογή του Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου Τόλιου σε Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

p.fotios 1
 
Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ορίστηκε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη  κ.κ. Άνθιμο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης.


Οκτ 20 
vivlia logotexnia
 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ιδιαίτερη χαρά Ανακοινώνει τα ονόματα των Βραβευθέντων μαθητών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Κατηχητικών Ομάδων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με θέμα: «Η Πατρίδα μου το 2021».
Τα Βραβεία δόθηκαν κατά Σχολικές Βαθμίδες (Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου) και κατά Κατηγορία (Ποίηση - Διήγημα - Παραμύθι - Δοκίμιο - Μυθιστόρημα). Απονεμήθηκαν συνολικά εκατόν ...

πλήρες...

Οκτ 20 
Φάκελος Συνεδρίου Εξαημέρου Κοσμητείας ΘΣΧ ΕΚΠΑ[12006]_Page_1
 
Στο πλαίσιο των εορτασμών των 180 ετών από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η Θεολογική Σχολή Αθηνών, με τη συμβολή της Εταιρείας των Φίλων του Λαού, διοργανώνει στην Αθήνα Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Αρχή και Εξέλιξη του Κόσμου και του Ανθρώπου με αναφορά στην Εξαήμερο του Μ. Βασιλείου». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών του ΕΚΠΑ και στην Αίθουσα Μ. Ευεργετών της Εταιρείας των Φίλων του ...

πλήρες...

Οκτ 20 
Kerkini_7[6397]
 
Η Ελληνική Παλαιογραφική Εταιρεία εορτάζει την επέτειο των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της και διοργανώνει εκδηλώσεις εορτασμού. Μία επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιβλιοθήκες και συλλογές χειρογράφων και εγγράφων στην Ελλάδα: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων (Επταπυργίου 64, Άνω Πόλη) στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 09.00-13.00 και 17.00-19.30. Στο πλαίσιο του εορτασμού οργανώνονται επίσης από την ΕΛΠΕ ...

πλήρες...

Οκτ 20 
ΑΦΙΣΑ
 
Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της Δομής Δια Βίου Μάθησης Α.Π.Θ. «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Ιστορικό πλαίσιο- Προκλήσεις-Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.


Το Πρόγραμμα στοχεύει:
 

Στην παρουσίαση της μακράς και επίμοχθης προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην παρουσίαση και ανάλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές της και τα οποία σχετίζονται με τις λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις μεταξύ των Τοπικών Εκκλησιών.

Στην κριτική προσέγγιση ...

πλήρες...

Οκτ 19 
 
Τον πρωθυπουργό του Παλαιστινιακού Κράτους κ. Ράμη Χαμπντάλλα επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων  κ.κ. Θεόφιλος και δέχθηκε διά του κ. Χαμπντάλλα και τους επαίνους του κ. Αχμουτ Αμπας.


Αναλυτικά το Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:


Τήν προμεσημβρίαν τῆς Πέμπτης, 28ης Σεπτεμβρίου / 12ης Ὀκτωβρίου 2017 ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων  κ.κ. Θεόφιλος ἐπεσκέφθη τόν Πρωθυπουργόν τοῦ Παλαιστινιακοῦ Κράτους κ. Ράμη Χαμπντάλλα εἰς τό Γραφεῖον αὐτοῦ εἰς Ραμάλλαν.
Εἰς τήν ἐπίσκεψιν ταύτην ὁ Μακαριώτατος συνωδεύετο ὑπό τοῦ Γέροντος Ἀρχιγραμματέως ...

πλήρες...

Οκτ 16
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 16.10.17 05:57 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης  κ.κ. Χρύσανθος μιλάει για την Ποιμαντική Διακονία που συντελείται στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με τους τρεις Άμβωνες μετάδοσης του Ευαγγελικού λόγου, τον τηλεοπτικό σταθμό «Λύχνος», το ραδιοφωνικό σταθμό «Αποστολική Εκκλησία» και τη Διαδικτυακή σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
 
 

Οκτ 15 
 
 
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας 
 

 
Τα Εγκαίνια του Ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Κρυσταλλοπηγή Φλωρίνης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας  κ.κ. Σεραφείμ το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.
Το Ιερό Θυσιαστήριο του Ναού είχε καταστραφεί ολοσχερώς και οι Κάτοικοι της Περιοχής ζήτησαν από τον Επίσκοπό τους να δοθεί και πάλι ο Ναός του Αη-Γιώργη στη λατρεία του Θεού.
Στα Εγκαίνια συμμετείχε πλήθος πιστών από την Κρυσταλλοπηγή, τα γύρω χωριά, από την Περιοχή της Καστοριάς, καθώς και πολλοί ...

πλήρες...

Οκτ 15
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 15.10.17 08:32 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Vodafone TV: Σε μία σημαντική κίνηση η οποία αλλάζει τα δεδομένα στην τηλεοπτική αγορά προχώρησε η Vodafone η οποία εξασφάλισε στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να παρακολουθούν από την πλατφόρμα της τα Αθλητικά κανάλια novasport μετά από τη συμφωνία της με την Νova.
Η Vodafone έχει ξεκινήσει ήδη την Εμπορική διάθεση της υπηρεσίας από τα καταστήματα της. Τα κανάλια της novasport προσφέρονται αποκλειστικά στους συνδρομητές της και σε αυτούς που έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία vodafone tv. ...

πλήρες...

Οκτ 15 
 
Μια ξεχωριστή πολυπρόσωπη παράσταση κοσμεί το Φουαγιέ της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης με τους Αγίους της Θεσσαλονίκης, φιλοτεχνημένη από τον Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Κωνσταντίνο Ξενόπουλο.
Η πολυπρόσωπη παράσταση αποτυπώνει σημαντικά Βυζαντινά Μνημεία της Πόλεως, Ιστορικά πρόσωπα, ενώ εκτυλίσσεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο βουνά σύμβολα, τον γηραιό Άθωνα και τον Αρχαίο Όλυμπο.
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3  [επόμενο]1-20 από 54Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις