E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2014


Οκτ 31 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2014 από τη Συνεδρίαση του Τμήματος διακοπής των εργασιών της Ελληνικής Βουλής, οφειλές προς τις Δ.Ε.Υ.Α που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 30.09.2014 δύνανται να ρυθμιστούν έως τις 14.11.2014.
 
 
 
 
 


Οκτ 31
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 31.10.14 22:59 ως Επικαιρότητα 
 
 
 
 
H τελευταία ανάρτηση της Αλεξίας Αλεξιάδου
 
 
 
 
 

 

Ρίγη προκαλεί το τελευταίο μήνυμα της Αλεξίας Αλεξιάδου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
Η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου είχε γράψει μερικά λόγια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά η αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό μαγείρισσα άφηνε την τελευταία της πνοή.
Συγκεκριμένα, η Αλεξία Αλεξιάδου έγραψε: «Χρόνια πολλά σε όλους μας και πάνω από όλα να μην ξεχνάτε σήμερα τον προφητικό στίχο του τραγουδιού της Σοφίας Βέμπο «μπορεί να μας τιμωρήσουν γιατί νικήσαμε». Χρόνια πολλά ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
Συντετριμμένη και οργισμένη η Βέφα Αλεξιάδου στην κηδεία της κόρης της (Φωτογραφία)
 
 
 
 
 
Πόνος. Θλίψη. Δάκρυα. Φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι της χαμογελαστής Αλεξίας συγκεντρωμένοι στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής προσπαθούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για το χαμό της.
Η αγαπημένη τηλεμαγείρισσα δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή και τον πόνο της και ξέσπασε. 
 
 
Εστρεψε το πρόσωπο προς τις τηλεοπτικές κάμερες στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας και με απόγνωση και θυμό η Βέφα Αλεξιάδου είπε:
 
 
«Τώρα θυμηθήκατε την Αλεξία;». 
 
 
Μάταια προσπαθούσε ο άντρας που τη συνόδευε να τη συγκρατήσει, η κ. ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
police
 
 
 
 
 
 

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη και την εκκένωσή του από τους «καταληψίες», η Ιερά Μονή εξέδωσε ανακοίνωση.
 
 

Αναλυτικά:
 
 

«Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ανακοινώνει, ότι σήμερα το πρωί, 31.10.2014, υλοποιήθηκε δικαστική απόφαση που αφορά το κατειλημμένο ακίνητό της στη Θεσσαλονίκη, με απομάκρυνση των καταληψιών και απόδοση του χώρου στην ίδια.
Καθώς οι ηγέτες της καταλήψεως αρνήθηκαν να παραδώσουν το ακίνητο, η εκτέλεση της αποφάσεως έγινε με τον ασφαλή τρόπο που μπορούν να ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
 
 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
 
 
 
 
 
 
Έντονη ενόχληση και αντιδράσεις στον νομικό κόσμο του Κιλκίς προκάλεσαν απαξιωτικά σχόλια γιά την μετεγκατάσταση των δικαστικών και λοιπών νομικών υπηρεσιών στο κτίριο του τέως εκκλησιαστικού λυκείου, τα οποία διατυπώθηκαν δημοσίως, κυρίως δι’ αναρτήσεως σε ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με τα εν λόγω σχόλια η ανωτέρω μετεγκατάσταση δεν δικαιολογεί καμμία ευφορία στον δικηγορικό σύλλογο Κιλκίς καθ’ ότι δεν αποτελεί προϊόν ή επακόλουθο κάποιας διεκδικητικής προσπάθειας, αλλά πραγματοποιείται επειδή λήγει η σύμβαση μίσθωσης του σημερινού κτιρίου των δικαστηρίων.
«Πηγή» προσκείμενη ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
 
 
arxim_katerinas
 
 
 
 
 
 
 

Την δεύτερη κατά σειρά ομιλία του, πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 ο Αιδισιμ. Αρχιμανδρίτης  π. Διονύσιος Κατερίνας, στο πλαίσιο του τρίμηνου προγράμματος  καθημερινών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με τον γενικό τίτλο  "ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…”, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.
 
 

Της ομιλίας, που είχε ως κεντρικό θέμα:
 
 
"Το στρογγύλεμα των λέξεων και το ξεγύμνωμα των προθέσεων”, προηγήθηκε ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
 
 
Στην προηγούμενη ομιλία, ο π. Διονύσιος αναφέρθηκε σε λέξεις ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
 
Facebook
 
 
 
 
 
 
 
 

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στους κινδύνους που κρύβει το Facebook, και πιο συγκεκριμένα στην άμεση διαθεσιμότητα των προσωπικών δεδομένων που καταγράφονται στους λογαριασμούς προς τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Παρόμοιες ανησυχίες εκφράζει και η ερευνήτρια-δημοσιογράφος Laura Poitras, αναφέροντας ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών χρησιμοποιούν τα δεδομένα που συλλέγονται με χαρακτηριστική ευκολία και πρόσβαση.
– easily accessible) από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – καθώς οι ίδιοι οι χρήστες μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες εθελοντικά..
H Poitras, που βοήθησε σε σημαντικό βαθμό τον πληροφοριοδότη της ...

πλήρες...

Οκτ 31
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 31.10.14 22:14 ως Ελλάδα 
 
 
 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς ευχαριστεί...
 
 
 
 
 
 
 
Χρειάστηκε "Ιώβειος" υπομονή, επιμονή, μακροχρόνια προσπάθεια δύο και πλέον ετών και συντονισμένες προσπάθειες, για να ευδοκιμήσει ο αγώνας της μετεγκατάστασης των δικαστικών υπηρεσιών του Κιλκίς σε ένα αξιοπρεπές κτίριο, με την υπογραφή, την 22-10-2014, της σύμβασης μίσθωσης του οικήματος του τέως Εκκλησιαστικού Λυκείου μεταξύ της ιδιοκτήτριας Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής & Κιλκισίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας Κιλκίς.
Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου.Ευχαριστούμε θερμά:
 

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Τη βούλησή του «να επισκεφθεί το Φανάρι, με την επιθυμία να ξεπεραστούν τα εμπόδια που ακόμη χωρίζουν καθολικούς και ορθοδόξους», κατέστησε σαφή ο πάπας Φραγκίσκος, συναντώντας στο Βατικανό, τα μέλη του θρησκευτικού ιδρύματος Orientale Lumen Foundation in America.
H όλη αναφορά είναι, φυσικά, στην επίσημη επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, από τις 28 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και στην συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
«Η ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το αρχαίο σύμβολο που οικειοποιήθηκαν οι ναζί και οι χρήσεις του πριν το "αγαπήσει" ο Χίτλερ. Τι αναφέρει το BBC για την ιστορία της σβάστικας (Pics).
Στον Δυτικό κόσμο το σύμβολο της σβάστικας είναι συνώνυμο με το φασισμό και τη ναζιστική εποχή, ωστόσο πριν από τη χρήση του συμβόλου από τον Χίτλερ αυτό χρησιμοποιούνταν από πολλούς πολιτισμούς ως σύμβολο καλής τύχης.
Στον αρχαίο Ινδικό πολιτισμό, τον βουδισμό, τον τζαϊνισμό η σβάστικα αποτελούσε σύμβολο ευημερίας, για αυτό και ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ως «πικρόχολο άτομο», με έπαρση και αλαζονεία και με περιορισμένη διανοητική δύναμη, παρουσιάζουν τον Γεώργιο Γρίβα, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σε έγγραφά τους που καλύπτουν την περίοδο 1945- 1962 και τα οποία και έχουν αποχαρακτηριστεί ως απόρρητα. Κάνουν λόγο για την «Οργάνωση Χ» που ίδρυσε ο Γρίβας, όπως επίσης και για την αρχηγία του στον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων, για την μετέπειτα πορεία του, για τις σχέσεις του με τον Μακάριο και για την εμπλοκή ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eγκύκλιο σημείωμα για το ζήτημα της αποτέφρωσης των νεκρών και για τις εκκλησιαστικές συνέπειες που θα έχουν όλοι όσοι επιλέξουν αυτή τη μέθοδο ως τρόπο διάλυσης του σωματός τους απέστειλε η Διαρκής Ιερά σύνοδος προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι Συνοδικοί Αρχιερείς καθιστούν σαφές πως για εκείνους που θα έχουν επιλέξει συνειδητά την αποτέφρωση του σώματός τους η Εκκλησία δεν θα τελεί την εξόδιο Ακολουθία και το Ιερό Μνημόσυνο.
Παραταύτα η Διαρκής Ιερά ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
?A?--o?ý?????? ???û???A?????????????--?U???ýU//EUROKINISSI
 
 
 
 
 

Στον καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων τελέσθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.  Ιερωνύμου.
Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ηρώων, όπου τον υποδέχθηκαν ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας  κ.κ. Αλέξιος, τοπικοί παράγοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχο, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, τοπικών αρχών, κληρικοί και λαϊκοί.
Παρόντες ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης και ...

πλήρες...

Οκτ 31
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 31.10.14 20:42 ως Συνεντεύξεις 
 
 
 
florinis
 
 
 
 
 

Παρακολουθήστε την πρώτη εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" με παρουσιαστή τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Καμπούρη και καλεσμένο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας  κ.κ. Θεόκλητο.
Mε λόγια απλά και λόγια αγάπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητος μιλά στην εκπομπή ''ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ'' για τα παιδικά του χρόνια τα χρόνια κατοχής και την συνοδοιπορία του με τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης κ. Αυγουστίνο Καντιώτη.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Οκτ 31 
 
 
 
 

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Χαλκίδα Ευβοίας
στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης για τον Άγιο Παρθένιο.
 
 


Οι Πατέρες του Ιερού κελλίου Μεγάλης Παναγίας καρεών Αγίου Όρους διοργανώνει διήμερον προσκυνημάτων εκδρομή εις Χαλκίδα, 29η και 30η Νοεμβρίου 2014 και ώρα αναχώρησης από Θέρμη 07:00 και από Θεσσαλονίκη 07:30΄.

29η Νοεμβρίου

• 1ο προσκύνημα εις την Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ

• 2ο προσκύνημα εις το προσκύνημα εις το προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου

• τακτοποίηση δια την διανυκτέρευση εις ξενοδοχείου εις την πόλην της ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
Έρχεται την Κυριακή ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ Δαβίδ – Τι ΄΄χάρη΄΄ ζήτησε από την Φιλαρμονική του Δήμου Γρεβενών
 
 
 
 
 
 
Έρχεται την Κυριακή ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ Δαβίδ η ενθρόνιση του οποίου θα γίνει στις 16.00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.
Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη θα γίνει με κάθε επισημότητα από τον λαό και τις τοπικές αρχές του Νομού μας.
Ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ θα διασχίσει την οδό Κ. Ταλιαδούρη με το αυτοκίνητο και θα σταματήσει στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου.
Στη συνέχεια, πεζός θα διασχίσει τον πεζόδρομο της ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
Τι είναι ο ποιμενικός σκοπός ο ΄΄Σκάρος΄΄ που ζήτησε να ακουστεί κατά την άφιξη του, ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ Δαβίδ (Βίντεο)
 
 
 
 
 
Ο σκάρος είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς οργανικούς σκοπούς που υπάρχουν στη δημοτική μας μουσική παράδοση. Οργανικός σκοπός ελεύθερου ρυθμού, με γλυκιά και ρομαντική μελωδία που διακατέχεται από σύμπλεγμα αλληλοσυγκρουώμενων ένθερμων συναισθημάτων. Κυριαρχούν το παράπονο, η λύπη, η νοσταλγία, ο ερωτισμός, ο ρομαντισμός, η αγάπη προς τη φύση και τη βουκολική ζωή. Το άκουσμά του, αναπαριστά ήχους και συνήθειες άλλων εποχών. Σε ότι αφορά την ποιμενική πραγματικότητα, ο «Σκάρος» έχει την εξής σημασία.
Είναι ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος  Πολυτέκνων Νομού Γρεβενών για το νέο Μητροπολίτη κ.κ Δαυίδ
 
 
 
 
 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Γρεβενών ομόφωνα αποφάσισε και ανέθεσε στον Πρόεδρο του Πατέρα Θωμά Γάκη να συντάξει συγχαρητήρια επιστολή με την ευκαιρία της εκλογής, της χειροτονίας και της ενθρονίσεως του Νέου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου μας κ.κ Δαυίδ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο Σεβασμιότατε Μητροπολίτα και Ποιμενάρχη μας κ.κ Δαυίδ σας συγχαίρει για την επιλογή Σας ως Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας.
Ευχόμαστε τα δάκρυα του αποχωρισμού των πνευματικών σας παιδιών να γίνουν δάκρυα χαράς δικά μας με τον ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
 
Στα Γρεβενά για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ Δαβίδ ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ
 
 
 
 
 
Στην πόλη των Γρεβενών θα μεταβεί  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων  κ.κ. Σεραφείμ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή Ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. ΔΑΒΙΔ
 
 
 
 
 
 


Οκτ 31 
 
 
 
 
ΔΑΒΙΔ
 
 
 
 
 
 
Την Κυριακή πραγματοποιείται  η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.
 
 
 
 
Δείτε το πρόγραμμα:


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 201415:45 Κόμβος Γρεβενών
 
Υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμου και του νέου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ υπό του Αντιπεριφερειάρχου Γρεβενών κ. Ευάγγελου Σημανδράκου.
 
 
16:00 Πλατεία Αιμιλιανού

Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου υπό του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γεωργίου Δασταμάνη, των τοπικών Αρχών, του Ιερού Κλήρου και του λαού, παρουσία Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
16:30 Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας – Αγίου Αχιλλείου
 
Τελετή Ενθρονήσεως.
 
18:30 Μητροπολιτικόν Μέγαρον
 
Υποβολή σεβασμάτων. 
 
 
ΔΕΥΤΕΡΑ ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 14 [επόμενο]1-20 από 271Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις