E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2015


Ιαν 31 
 
 
 
 Παρακολουθήστε την Δευτέρα 02/02/2015 και ώρα 07:45
 
 
σε Απευθείας Μετάδοση
 
 
την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
 
 
στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Θεσσαλονίκης
 
 
Προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  
 
 
κ.κ. Ανθίμου  
 
 
(Δευτέρα 02/02/2015) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ιαν 31 
 
 
 
 
Παρακολουθήστε σε Απευθείας Μετάδοση
 
 
την Κυριακή 01/02/2015 και ώρα 18:15
 
 
τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό
 
 
από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Θεσσαλονίκης
 
 
Χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  
 
 
κ.κ. Ανθίμου  
 
 
(Κυριακή 01/02/2015)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Ιαν 31 
 
 
 
Παρακολουθήστε σε Απευθείας Μετάδοση
 
 
την Κυριακάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
 
 
από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης
 
 
Προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  
 
 
κ.κ. Ανθίμου  
 
 
(Κυριακή 01/02/2015) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ιαν 31 
 
 
 
Παρακολουθήστε σε Επανάληψη
 
 
την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
 
 
στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης
 
 
Προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  
 
 
κ.κ. Ανθίμου  
 
 
(Παρασκευή 30/01/2015)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ιαν 31 
 
 
 
Παρακολουθήστε σε Επανάληψη
 
 
 
από τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό
 
 
 
στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης
 
 
 
Χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  
 
 
 
κ.κ. Ανθίμου
 
 
(Πέμπτη  29/01/2015)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ιαν 28 
 
 
 xristodoulos (2)
 
 
 
 
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης  κ.κ. Θεολόγος, πνευματικό τέκνο και στενός συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, είχε την καλή προαίρεση μόλις του ζητήσαμε να πει δυο λόγια για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπως ο ίδιος  είπε στις στιγμές της δοκιμασίας του, επιθυμούσε να είναι ο Αρχιεπίσκοπος όλων των Ελλήνων, ο Χριστόδουλος όλων μας. Αυτή την ημέρα αισθανόμαστε μια βαθιά συγκίνηση καθώς τον ενθυμούμαστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ενθυμούμαστε την μορφή του και την ...

πλήρες...

Ιαν 28 
 
 
 
 
kesarianis_daniil
 
 
 
 
 
 
«Αλλ” ουδενός λόγον ποιούμαι ουδέ έχω την ψυχήν μου τιμίαν εμαυτώ, ως τελειώσαι τον δρόμον μου μετά χαράς και την διακονίαν ην έλαβον παρά του Κυρίου Ιησού, διαμαρτύρασθαι το ευαγγέλιον της χάριτος του Θεού » (Πράξεων κ  24).
Με αυτό τον λόγο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου προς τους πρεσβυτέρους της Εφέσου, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής  κ.κ. Δανιήλ, να αναφερθεί στην Αρχιεπισκοπική μαρτυρία και διακονία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
«Συναχθήκαμε σήμερα για να καταθέσουμε την οφειλομένη ...

πλήρες...

Ιαν 27 
 
 
http://pemptousia-2.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/01/orkos2.jpg
 
 
 
 
 
Ο όρκος αποτελεί παλαιότατο φαινόμενο του κοινωνικού βίου και προϋποθέτει την πίστη στη θεοκρισία, δηλαδή στο ότι ο Θεός ή κάποια άλλη ανώτερη δύναμη επεμβαίνει στα πράγματα του κόσμου και των ανθρώπων, για να αποκαταστήσει την αλήθεια ή τη δικαιοσύνη και να τιμωρήσει το ψεύδος ή την αδικία. Ο όρκος προϋποθέτει τη θρησκευτική πίστη, γι’ αυτό στον άθρησκο δεν έχει νόημα. Μέσα όμως στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας της συνείδησης, έχει εισαχθεί και ...

πλήρες...

Ιαν 27 
 
 
 
Οι Μακκαβαίοι «ξαναχτυπούν» με τη δεύτερή τους εκπομπή από το Ξενοδοχείο της Αθήνας Divani Caravel.
Ο Διευθυντής της Romfea.gr Αιμίλιος Πολυγένης και ο Διευθυντής σύνταξης της «Δημοκρατίας» Δημήτρης Ριζούλης μιλούν για τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον πολιτικό όρκο του Αλέξη Τσίπρα και τα ανοιχτά θέματα στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας.
Παράλληλα αναφέρονται στον Θρησκευτικό φανατισμό και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Η νέα εκπομπή πάλι κοντά σας με αποκαλύψεις και ονόματα.
Μπορείτε να στέλνετε σχόλια και ερωτήσεις στο e-mail makkavaioi@gmail.com 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

...

Ιαν 27 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Σας γνωστοποιούμε πως την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας κατά την οποία θα γίνει και ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς.
Θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνη τα σημαντικότερα γεγονότα (εκδηλώσεις, δραστηριότητες, προσκυνηματικές εκδρομές, εορτάσιμες ακολουθίες) αλλά και έργα του Ιερού Ναού που σημάδεψαν το έτος 2014.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Ιαν 26 
 
 
 
 
 
Την Τετάρτη 28/01/2015 συμπληρώνονται επτά χρόνια από την εις Κύριον Εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, η μνήμη του οποίου παραμένει αγέραστη στην καρδιά του λαού μας.
Η Τοπική Εκκλησία, τιμώντας την μνήμη του αοιδίμου Ποιμενάρχου της, θα τελέσει την Τετάρτη 28/01/2015, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, στο οποίο θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιος.
Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος Και Αλμυρού ...

πλήρες...

Ιαν 26 
 
 
 
Κάθε οικογένεια, όταν συγκρο­τήσει το σπιτικό της, ένα δω­μάτιο το χρησιμοποιεί ως χώ­ρο υποδοχής των επισκεπτών της.Στο δωμάτιο αυτό υπάρχουν διάφο­ρες φωτογραφίες. Είναι φωτογραφίες ζώντων και κεκοιμημένων προσώπων, πού συνδέουν και παρουσιάζουν την οικογένεια με την ιστορία της. Υπάρχουν και φωτογραφίες όχι μόνο μεμονωμένων προσώπων αλλά και γεγονότων: γάμων, βαπτίσεων, φοιτητικών στιγμών, όπως όταν το παιδί τους παίρνει το Δίπλωμα του, ή Στρατιωτικών, όταν το παιδί τους υπηρετεί στο Στρατό.
Είναι μια περιγραφή της ζωής της ...

πλήρες...

Ιαν 26 
 
 
 
 
 
 
Το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών αποτελεί μία αληθινή «Λειτουργική Θεολογία» ασύγκριτου πλούτου που ανάγεται στο Κήρυγμα και στη ζωή των Αποστόλων. 
Βρίσκουμε εκεί όλα τα εξέχοντα γεγονότα της ιστορίας της λυτρώσεως, ό, τι  ρωμαλέο και φωτεινό υπάρχει στη διδασκαλία των Πατέρων και της Εκκλησίας, τον ίδιο τον χυμό τους. 
Παρασυρόμαστε γρήγορα από τη ρωμαλέα κίνηση αυτής της θαυμαστής συνθέσεως που ανακεφαλαιώνει όλα τα στάδια της αποκαλύψεως και ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες της πνευματικής ζωής. Το λυρικό ...

πλήρες...

Ιαν 26 
 
 
 
theia koinonia
 
 
 
 
 θεώρησα καλόν να αναφερθώ και για τις μεγάλες τιμωρίες που θα υποστούν οι Ιερείς την ημέρα της Κρίσεως, εάν στην ζωή των δίνουν τα Άγια Μυστήρια στους αναξίους και τα ασυγχώρητα κρίματα που παίρνουν στην ψυχή των, όσοι προσέρχονται στην Κοινωνία των Θείων Δώρων αναξίως.
Λοιπόν, είναι μεγάλη ανάγκη να γνωρίζουμε ότι όχι μόνο οι χριστιανοί που κοινωνούν αναξίως θα κολάζονται στους αιώνες, αλλά περισσότερη τιμωρία θα λάβουν οι ιερείς, οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τους χριστιανούς, ...

πλήρες...

Ιαν 26 
 
 
neap_vaptisi12
 
 
 
 
Το δέκατο παιδί  του ζεύγους Μιχαήλ και Πλουμιστής Τσακιρίδη βάπτισε το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ.κ. Βαρνάβας στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ο Νεοφώτιστος πήρε το όνομα του σύγχρονου αγίου της εποχής μας, οσίου   Πορφυρίου του  Καυσοκαλυβίτου.
Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς την πολύτεκνη οικογένεια και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η Εκκλησία μας υποδέχεται ένα νέο μέλος, το  μικρό ...

πλήρες...

Ιαν 25
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 25.01.15 18:33 ως Διεθνή 
 
 
 
 
sema1
 
 
 
 
Τήν 9ην καί 10ην / 22αν καί 23ην Ἰανουαρίου 2015, συνῆλθεν εἰς τό ἐν Marriott ξενοδοχεῖον παρά τήν Νεκράν Θάλασσαν ἡ Ἐκτελεστική Ἐπιτροπή τοῦ Συμβουλίου Ἐκκλησιῶν τῆς Μέσης Ἀνατολῆς (Σ.Ε.Μ.Α.).
Εἰς τήν Ἐκτελεστικήν ταύτην Ἐπιτροπήν συμμετέσχον οἱ Ἀρχηγοί ἤ οἱ  Ἐκπρόσωποι Ἀρχηγῶν τῶν τεσσάρων Οἰκογενειῶν, τῶν ἀποτελουσῶν τό Σ.Ε.Μ.Α, ἤτοι τῆς Ὀρθοδόξου Ἀνατολικῆς, (Πατριαρχεῖον Ἀλεξανδρείας, Πατριαρχεῖον Ἀντιοχείας, Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων, Ἐκκλησία τῆς Κύπρου), τῆς Προχαλκηδονίου (Ἀρμενικῆς, Κοπτικῆς, Συριανικῆς), τῆς Λατινικῆς καί τῆς Εὐαγγελικῆς.
Πρόεδρος τῆς Ὀρθοδόξου Οἰκογενείας εἰς ...

πλήρες...

Ιαν 25 
 
 
 
anthimos
 
 
 
 
 
Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε για άλλη μία Κυριακή στο κήρυγμά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  κ.κ. Άνθιμος. Στην Κυριακάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίoυ Φανουρίου Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος, σύμφωνα με το thestival, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο κόσμος ειρωνεύεται αυτούς που κάνουν τον Σταυρό τους. 
Υπάρχουν κάποιοι που όχι μόνο δεν διστάζουν να πουν πως δεν πιστεύουν, αλλά ειρωνεύονται και όσους πιστεύουν. 
Είναι δεισιδαίμονες. Η ζωή μας πρέπει να είναι ...

πλήρες...

Ιαν 25 
 
 
 
home-despoti
 
 
 
 
 
Το πράσινο φως για δύο νέες, σημαντικές μελέτες έδωσε το ΚΑΣ, κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για νέες πολιτιστικές υποδομές στο Νομό Ιωαννίνων.
Οι μελέτες έρχονται σε συνέχεια έγκρισης άλλων σημαντικών μελετών τις οποίες βελτιώνουν και ολοκληρώνουν και έγιναν μετά την πρόσφατη υπηρεσιακή επίσκεψη στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού στο Νομό Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν ομόφωνα η μελέτη της ξύλινης ζωγραφικής οροφής στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελλάς Ιωαννίνων και η μελέτη συντηρήσεως των ξύλινων στοιχείων, του γύψινου τζακιού ...

πλήρες...

Ιαν 25 
 
 
 
 arxiepiskopos-kiprou
 
 
 
 
Την στάση του Γ.Γ των Η.Ε προς την Κυπριακή Δημοκρατία κάκισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  
κ.κ. Χρυσόστομος διότι όπως είπε αντί να είναι υπερασπιστής και υπέρμαχος των αρχών που διέπουν τα Η.Ε παρουσιάστηκε ως καταπατητής. Μιλώντας μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας χαρακτήρισε απαράδεκτο το Γ.Γ. των Η.Ε  για την στάση που τήρησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
Τον κάλεσε μάλιστα να παραιτηθεί, ...

πλήρες...

Ιαν 25
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 25.01.15 18:02 ως Διεθνή 
 
 
15
 
 
 
 
Τήν Τετάρτην, 8ην / 21ην Ἰανουαρίου 2015, μεθεπομένην τῆς ἑορτῆς τῶν Φώτων, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Χοζεβᾶ, ἤτοι τῆς μνήμης τῶν κτιτόρων αὐτῆς Ἁγίων Ἰωάννου καί Γεωργίου τῶν Χοζεβιτῶν.
Οἱ ἐν λόγῳ δύο ὅσιοι διεδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλον εἰς τήν ἱστορίαν τῆς Μονῆς, ὁ πρῶτος τόν 5 ο μ.Χ. αἰῶνα προσελθών εἰς αὐτήν ἀπό τῆς ἐπισκοπῆς αὐτοῦ Καισαρείας τῆς Παλαιστίνης, ὁ δεύτερος τόν 7 ο μ.Χ. αἰῶνα προελθών ἐκ Κύπρου καί ἀποκαταστήσας ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 11 [επόμενο]1-20 από 208Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις