E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ιού 4
Δημοσιεύτηκε από στις ως Ελλάδα 
Tinos_Panagia3
 
Με Νομοθετική Ρύθμιση παύθηκε η Διοικούσα Επιτροπή και το ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καλοκαιρινής κοσμοσυρροής Προσκυνητών
Ακέφαλο, σε κατάσταση ουσιαστικής Ακυβερνισίας βρίσκεται το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1823, ύστερα από Νομοθετική Τροπολογία που προωθήθηκε από τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού. 
Με τη συγκεκριμένη Τροπολογία, παύεται η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και ο Μητροπολίτης Πρόεδρός της, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα της Παναγίας Τήνου να μην μπορεί να λάβει τις αναγκαίες Αποφάσεις και να λειτουργήσει σε μια Περίοδο που αναμένονται χιλιάδες Προσκυνητών στο Νησί, για την Εορτή του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (23 Ιουλίου) και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου). 
Πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως επισημαίνουν ότι η Καθαίρεση της Νομίμως Εκλεγμένης από τις 10 Δεκεμβρίου 2017 Διοικήσεως έγινε με Τροπολογία που ψηφίσθηκε ως Άρθρο 48 στον Νόμο 4521/2018 (ΦΕΚ Α΄ 38/2.3.2018) και είχε προταθεί από τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με συνοδοιπόρο τους τον Βουλευτή Ποταμιού κ. Σπ. Δανέλλη.
Η ίδια Διάταξη Νόμου προβλέπει ότι το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου παραμένει Ακέφαλο για 4 μήνες έως τις 30.10.2018. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μητροπολίτης Πρόεδρος και 4 Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, στην αγωνία τους για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος εξαναγκάσθησαν να καταθέσουν Αίτηση Αναστολής στο ΣτΕ, προκειμένου να διατηρήσουν προσωρινά εν ζωή την Διοικούσα Επιτροπή, εν όψει μάλιστα και του γεγονότος ότι πρέπει να  υπογραφούν Συμβάσεις 52 νέων Εποχικών Υπαλλήλων και προ των δύο μεγάλων Θεομητορικών Εορτών, της Επετείου του Οράματος της Οσίας Πελαγίας και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά τις οποίες θα πρέπει να φιλοξενηθούν χιλιάδες Προσκυνητών.
Κατόπιν των ανωτέρω και εν αναμονή της Αποφάσεως του ΣτΕ ο Μητροπολίτης, αφού μετέχει στη Διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και η Διοικούσα Επιτροπή παύεται Δια Νόμου από τις 30.6.2018, παύει και ο ίδιος να είναι Πρόεδρος της αφού δεν υπάρχει το Συλλογικό Όργανο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει κανένα Νόμιμο Δικαίωμα να υπογράφει οποιαδήποτε Απόφαση ή Έγγραφο που αφορά τη Διοίκηση και διαχείριση του Ιερού Ιδρύματος.το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις