E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΙού 24
Δημοσιεύτηκε από στις ως Αφιερώσεις 
 
  
Μια από τις σύγχρονες προσωπικότητες της πίστης μας, που εκτιμούμε βαθύτατα για το έργο και τον λόγο του, είναι ο αγαπητός μας Γέροντας  π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης!
Ο πασίγνωστος στο πανελλήνιο για τη μαχητικότητα του και τον ασυμβίβαστο αγώνα του για την Ορθοδοξία, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
Μια μορφή που μίλησε έγκαιρα και προειδοποίησε σαφέστατα τους Έλληνες για τα επερχόμενα γεγονότα. 
Μίλησε ο Γέροντας  π. Νεκτάριος για τον κίνδυνο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης που απειλεί να πνίξει το Έθνος και την Εκκλησία μας…  

nektarios_moulatsiotis2


Από νέος εντρύφησε στα της πίστης μας, της μόνης αληθινής πίστης δηλαδή της Ορθοδοξίας, που θεμελιώθηκε πάνω στην Εκκλησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Καρπός των μελετών του, είναι έργα εκπληκτικά όπως: «Πότε θα γίνει η Δεύτερη Παρουσία του Κυρίου μας;», «Η Ελλάδα δεν ανήκει πια στους Έλληνες», «Μάθετε γιατί πρέπει να πούμε ΟΧΙ στη Συμφωνία Σένγκεν» και μερικά ακόμη ψυχωφελή βιβλία. Όπως φαίνεται από τους τίτλους των εν λόγω πονημάτων του, ο Γέροντας  π. Νεκτάριος μίλησε όταν ήταν ακόμη ΝΩΡΙΣ!
Είπε την αλήθεια, την πραγματικότητα όπως έχει σε χρόνο ανύποπτο, αφού τα ως άνω βιβλία του κυκλοφόρησαν μεταξύ 1985 και 1997…
Όπως γράψαμε και πιο πάνω, η εκτίμηση και η αγάπη μας προς το πρόσωπο του Γέροντα πατρός Νεκταρίου είναι βαθύτατη.
Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του προς την πίστη μας, αν και ο ίδιος βέβαια θεωρεί όλα όσα έχει πει και κάνει ως μέγα ΧΡΕΟΣ του προς τον λαό που τον γέννησε και προς τον Χριστό, στο όνομα του οποίου έλαβε το Άγιον Βάπτισμα!
Γι΄ αυτό αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το έργο της σπουδαίας αυτής σύγχρονης μορφής του γένους και της Εκκλησίας μας, μπήκαμε ήδη στους έσχατους καιρούς (αυτό είναι φανερό, τα «σημεία των καιρών» πάμπολλα) και ο λαός μας χρειάζεται να ενημερώνεται για ότι ωφέλιμο υπάρχει καταγεγραμμένο στην Ελληνορθοδοξία. Σημειώνουμε δε εδώ ότι ο Γέροντας  π. Νεκτάριος ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας εζήτησε κάτι (π.χ. να γράψουμε κάτι για να παρουσιάσουμε το έργο του) και ότι δημοσιεύουμε το δημοσιεύουμε αποκλειστικώς και μόνο με δική μας πρωτοβουλία…
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Γέροντας  π. Νεκτάριος ανακάλυψε έναν μοναδικό τρόπο, προκειμένου να περάσει το Ελληνορθόδοξο μήνυμα - προειδοποίηση για τη Νέα εποχή στο ευρύ κοινό: να σχηματίσει ένα Μουσικό Συγκρότημα που να απευθύνεται κυρίως στους νέους (αλλά και όχι μόνο σ΄ αυτούς), το οποίο ονόμασε «Ελεύθεροι», κυκλοφορώντας μάλιστα και μερικούς ενδιαφέροντες Μουσικούς δίσκους!
Η ίδρυση των «Ελεύθερων» είχε την ευλογία του Μακαριστού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κυρού Αθηναγόρου, αλλά και την προτροπή του Μακαριστού επίσης Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κυρού Χριστοδούλου.
Οι «Ελεύθεροι» έμειναν πιο πολύ γνωστοί ως «Παπαροκάδες», όπως τους ονόμασε ο απλός λαός.
Όπως θεωρούν όλο και περισσότεροι, οι στίχοι των «Παπαροκάδων» γεμάτοι από έγνοια για την Ελληνορθοδοξία και σταθερά απέναντι στη Νέα Παγκόσμια Τάξη, εξακολουθούν να αποτελούν μια Μουσική Επανάσταση συνειδήσεων κατά της Αντιχριστιανικής Νέας Εποχής!
Φυσικά, επειδή τότε ήταν ακόμα μια Εποχή <<παχέων αγελάδων>> για τον Ελληνισμό (με τον υπερκαταναλωτισμό, τον υπερδανεισμό κτλ.), το μήνυμα των τραγουδιών των «Παπαροκάδων» ακούγονται σήμερα ως «προφητικά»…).
Για την ιστορία, οι τέσσερις δίσκοι που κυκλοφόρησαν συνολικά οι «Ελεύθεροι» είναι οι ακόλουθοι: «Έμαθα Ελεύθερος να ζω», «S.O.S.», «Κοντά σας» και «Ο κόσμος αλλάζει». Οι «παπαροκαδές», εκτός από τη δισκογραφική αυτή δουλειά, έκαναν και μία σειρά Συναυλιών σε διάφορες Περιοχές της Ελλάδος, συγκλονίζοντας το κοινό!
 
 
Για του «Ελεύθερους» του Γέροντα πατρός Νεκταρίου ο Μακαριστός Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής  κ.κ. Πέτρος είχε γράψει σε σημείωμα του και τα εξής:
 
«Έχομεν βεβαίαν την πεποίθησιν, ότι η Εκκλησία δια του τρόπου τούτου συμπληρώνει ένα μέγα κενόν εις την αδικουμένην συνεχώς Νεολαίαν μας. Δια τούτο, συγχαίρομεν τους κοπιώντας και πεφορτισένους νυχθημερόν δια των διαφόρων μέσων ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων, όπως φέρωσι τους νέους πλησιέστερον προς την αληθινήν χαράν και ζωήν, τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν. Η υγιής αυτή προσέγγισις εκδηλοί δυναμικώς τον ρόλον, τον οποίον η Εκκλησία διαδραματίζει εις την προσφοράν αγάπης και στηρίξεως προς τους νέους μας, οίτινες θεωρούνται και είναι αυριανοί πνευματικοί και Πολιτικοί ταγοί της κοινωνίας μας».
 
 
Εμείς εδώ αναφέρουμε μόνο τα εξής: Εύγε, Γέροντα  π. Νεκτάριε Μουλατσιώτη!
Ιδού εδώ, οι στίχοι του γνωστότερου ίσως τραγουδιού των «Παπαροκάδων» που τιτλοφορείται «Έμαθα Ελεύθερος να ζω», από τον ομώνυμο δίσκο του έτους 2000 (16 ολόκληρα χρόνια πριν).
Στίχοι προφητικοί, δραματικά επίκαιροι…
 
 
Οι στίχοι έχουν ως εξής:


Eμπρός λαοί ας ενωθούμε
η νέα τάξη μας καλεί
να γίνουμε κονσέρβες
στην ίδια μηχανή.

Θα τρώς, θα πίνεις και θα κοιμάσαι
θα σε ελέγχουν όπου πας,
θα ζεις για να δουλεύεις
και να τους τα ακουμπάς.

Δε θέλω μεγάλο αφεντικό
γιατί έμαθα ελεύθερος να ζω
και στους δρόμους θα το πω.

Kράτησε την πίστη σφιχτά
στα μεγάλα ιδανικά
η Πατρίδα δεν πουλιέται,
η Eκκλησία δεν πεθαίνει
κι η Ιστορία δεν ξεχνιέται.
 
Συνθήκες κάνει και συμφωνίες
ο άθεος πολιτισμός.
Δεν είσαι πλέον πρόσωπο
μονάχα αριθμός.
 
Hγέτες, Kροίσοι και Tραπεζίτες,
ιδιοκτήτες καναλιών,
μαθαίνουν στα παιδιά μας
το δρόμο το «σωστό»!
 
 
Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, πολλοί ίσως απορήσουν πόσο μπροστά έβλεπαν τότε οι «Παπαροκάδες», πόσο προορατικός υπήρξε ο Γέροντας π. Νεκτάριος!
Εμείς το ξανασημειώνουμε: το έργο του Γέροντος πατρός Νεκταρίου είναι μοναδικό και λίαν πολύτιμο στις δύσκολες ημέρες της εποχής που ήδη εισήλθαμε.
Γι΄ αυτό και αξίζει να μελετά κανείς και να ακολουθεί το πνεύμα του…
 
 
nektarios_moulatsiotis4 


 
 
 


ΣΧΌΛΙΑ


[ καταχωρήθηκε από JIM, 25.06.16 09:59 ]

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ-ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ. ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΟΣ (ΧΛΙΔΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ,ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ). ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ "ΓΛΥΦΕΤΕ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .ΙΣΩΣ ΑΓΝΟΙΑ, ΙΣΩΣ ΧΡΗΜΑ, ΙΣΩΣ ΑΝΟΗΣΙΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

απάντηση


[ καταχωρήθηκε από Ουράνιες Σκέψεις, 23.02.18 20:11 ]

Εμείς το Σχόλιο σας το ανόητο το αφήσαμε αλλά στοιχεία σας δεν γράψατε να δούμε ποιος τα λέει αυτά.

απάντηση


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις