E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΙού 24
Δημοσιεύτηκε από στις ως Ελλάδα 
kenthea
 
 
Το ΚΕΝΘΕΑ με την ευκαιρία της 26ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών επιθυμεί να χαιρετίσει την ψήφιση του περί Θεραπείας Κατηγορούμενων και Καταδικασθέντων Χρηστών ή Ουσιοεξαρτημένων Νόμο του 2016.
Ο εκσυγχρονισμός της συγκεκριμένης νομοθεσίας αποτέλεσε ένα πάγιο αίτημα του ΚΕΝΘΕΑ από της ίδρυσής του.
Είναι σαφές ότι η φυλάκιση του χρήστη δεν οδηγεί στη θεραπεία του, αντιθέτως διαιωνίζει και χειροτερεύει το πρόβλημα τόσο εντός όσο και εκτός φυλακών.
Η δυνατότητα που δίνεται στους χρήστες να επιλέξουν να λάβουν θεραπεία αντί της ποινής, αποτελεί ένα πολύ δυνατό κίνητρο για απεξάρτηση.
Έχουμε πολλά παραδείγματα εξαρτημένων που προσήλθαν σε θεραπεία για να αποφύγουν κάποια νομική κύρωση ή για να αποφύγουν κάποια άλλη δυσμενή συνέπεια (π.χ. απώλεια εργασίας, στέγης, διαζύγιο κλπ) και τελικά είχαν πολύ θετικά αποτελέσματα.
Για εμάς στο ΚΕΝΘΕΑ κάθε μέρα είναι μέρα κατά των ναρκωτικών, κάθε μέρα είναι μέρα πρόληψης και θεραπείας των εξαρτήσεων.
Ιδιαίτερα υπογραμμίζουμε την ανάγκη για να εστιάσουμε συλλογικά τις προσπάθειές μας στην πρόληψη.
Η πρόληψη είναι αποτελεσματικότερη, διαχρονικότερη και φθηνότερη από τη θεραπεία, ιδιαίτερα όμως από την καταστολή.
Στην πρόληψη επικεντρώνεται άλλωστε και το μήνυμα που επιδιώκει να διαχύσει φέτος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος καλεί του γονείς να «Ακούνε Πρώτα».
Το ΚΕΝΘΕΑ εδώ και χρόνια σε κάθε δράση του, αλλά και στο ημερολόγιο που εκδίδει απευθένεται στους γονείς και τους προτρέπει να διατηρούν καλή επικοινωνία με τα παιδιά, η οποία ξεκινά από την ενεργητική ακρόαση.
Η ενεργητική ακρόαση περιλαμβάνει την βλεμματική επαφή και την ανταπόκριση με ενσυναίσθηση σε αυτά που το παιδί εκφράζει.
Πέρα από τις εκκλήσεις προς τους γονείς να είναι παρόντες για τα παιδιά τους σε όλη την αναπτυξιακή τους πορεία, να ακούνε, να οριοθετούν, να στηρίζουν και να αγαπούν καλούμε την πολιτεία να ενσκύψει με υπευθυνότητα στο θέμα της πρόληψης.
Οι ανάγκες είναι τεράστιες συγκριτικά με το πόσο που προορίζεται για το ζήτημα της πρόληψης στον κρατικό προϋπολογσμό.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να θέσουν ως βασική προτεραιότητα της ουσιαστική αύξηση των πόρων πολλαπλασιαστικά, οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες σχετικές με την πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων.
Μέσα από τις επαφές μας με τους συνεργάτες μας στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και την καθημερινή μας επαφή με οικογένειες στους συμβουλευτικούς σταθμούς αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ανάγκες σχετικές με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και οικογένειες οι οποίες δεν καλύπτονται σήμερα.
Πολλά παιδιά χρειάζονται τόσο ψυχολογική στήριξη, υγιή απογευματινή απασχόληση και μαθησιακή υποστήριξη. Πολλοί γονείς χρειάζονται καθοδήγηση για το πως να επικοινωνούν υγιώς με τα παιδιά τους, να οριοθετούν την συμπεριφορά, να ανταποκρίνονται στις ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών, να διαχειρίζονται καλύτερα το δικό τους άγχος.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι η κοινωνία του σήμερα και του αύριο.
Εαν επιθυμούμε μια παρραγωγική και ευημερούσα κοινωνία χρειάζεται να δράσουμε τώρα προλαμβάνοντας.
Αγαπητοί κυβερνώντες έχουμε όλοι μας ευθύνη, ας την αναλάβουμε για ένα καλύτερο αύριο.
το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις