E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΠολιτισμός – Εκδηλώσεις

Μάι 26 
 
Βίντεο – ανασκόπηση της δράσης των Φοιτητών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2018 - 2019. Η προβολή έλαβε χώρα στην Εορτή Λήξης των Εργασιών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης. 
 
ΒΙΝΤΕΟ – ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών (2018-19) 
 
 


Μάι 16 
exofylo 1

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στην Επέτειο των 100 Ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των άλλων Χριστιανικών πληθυσμών του Πόντου και της Μικράς Ασίας, το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο 100 σελίδων γραμμένο από επιφανείς Ιστορικούς και Μελετητές από Τουρκία, ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισραήλ και Ελλάδα. 
Ιστορικά στοιχεία, Γενοκτολογικές θεωρήσεις, μαρτυρίες.
Μια έκδοση εθνικής Ιστορικής αυτογνωσίας. Αντίδωρο ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι ήρθαν από τον μαρτυρικό Πόντο και την Μικρά Ασία ...

πλήρες...

Μάι 15 
 
 


Μάι 5
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 05.05.19 06:09 ως Πολιτισμός – Εκδηλώσεις 
Θα χορέψουν ποντιακά στο Σινικό Τείχος 
 
Θα αναδείξουν τον Ποντιακό και Ελληνικό Πολιτισμό, θα ενημερώσουν πάνω από 25.000 Φοιτητές για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος, και μέσα σε όλα αυτά θα χορέψουν Ποντιακά στο Σινικό Τείχος, στο Πεκίνο.
Ο λόγος για τα 17 μέλη της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα» που θα συμμετάσχουν στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Σινοαμερικανικού Πανεπιστημίου SIAS στο λίκνο του Κινεζικού ...

πλήρες...

Μάρ 15 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
 
 


Μάρ 15 
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Το μέλλον της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» 
 
Στην 6η Εκδήλωση στα πλαίσια του Κύκλου Διαλέξεων «Κωνσταντινούπολη. Ιστορία και Πολιτισμός» της Ένωσης Ομογενών Κωνσταντινούπολης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης   κ.κ. Ελπιδοφόρο  -  Καθηγούμενο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:
 
«Το μέλλον της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».
 
Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηλίτου  κ.κ. Απόστολος  -  Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Αναστασίας Βασιλικά / Θεσσαλονίκης σεπτού Ιεράρχου της Μητρός ...

πλήρες...

Φεβ 28 
 
Εκδήλωση Παρουσιάσεως του βιβλίου «Πέτρος ο Λαμπαδάριος» μία Μυθιστορηματική Βιογραφία
του Ευάγγελου Θεοδώρου, Ιεροψάλτου, Βιβλιοθηκονόμου – Ερευνητού,
η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019
στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στην Αθήνα. 
Ομιλητές ήταν: ο π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, υπ. Δρ. ΑΠΘ, 
ο κ. Παναγιώτης Τζανάκος , Ιεροψάλτης Οικουμενικού Πατριαρχείου,   
ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, Δρ. Μουσικολογίας
και ο κ. Δημήτριος Βαχαβιώλος, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας.
 


Φεβ 26 
 
Χαιρετισμός του κου Νικολάου Γκουράρου, Διευθυντή Ινστιτούτου ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ
& Διαδικτυακού Περιοδικού ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, Εκπροσώπου του Καθηγουμένου
της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος πατρός Εφραίμ στην Εκδήλωση Παρουσιάσεως του βιβλίου
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μύρων Δρος Χρυσοστόμου Καλαϊτζή υπό τον τίτλο
«Τά Ἔκθετα» την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στον Iερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή.
 


Ιαν 10 
Ο Φαίδων Χατζηαντωνίου. Αρχιτέκνων - Αναστηλωτής Πρώην Διευθυντής του ΚΕΔΑΚ μιλάει για το βιβλίο του Στέλιου Κούκου, «Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης» των Εκδόσεων Λογείον, που παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στο καφέ "Ζώγια- Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια”, στο πλαίσιο της Έκθεσης Ζωγραφικής του Στέλιου Κούκου, με τίτλο "Επί πτερύγων Αγγέλων”, που πραγματοποιείθηκε στον ίδιο χώρο. 
 
 


Ιαν 10 
Η Εκκλησιαστική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό της Διευθύνσεως του π. Νικόλαου Λυμπουρίδη ερμηνεύει μέλη της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Μελοποιΐας .
Πρόκειται για Συναυλία ενταγμένη στις Ψαλτικές Εκδηλώσεις του Ζ΄ Μουσικολογικού και Ψαλτικού Συνεδρίου του Ιδρύµατος Βυζαντινής Μουσικολογίας, που πραγµατοποιήθηκε το τριήµερο 18-20 Οκτωβρίου 2018, στην Αθήνα.
 
 
Πρόγραμμα:
 
1. «Ἡδυνθείη αὐτῷ ἡ διαλογή μου», στίχος των Ανοιξανταρίων, μέλος Ιωάννου τού Κλαδά (περί το 1400) σε σύντμηση Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος († 1840), ήχος πλάγιος δ´.
2. ...

πλήρες...

Νοέ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.11.18 11:16 ως Πολιτισμός – Εκδηλώσεις 
larisa museum religiou 
Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Λαρίσης και Τρικάλων συνεργάζονται στην Περιοδική Έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λαρίσης με τίτλο «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα», που παρουσιάζει μια σπουδαία Εποχή της Μεταβυζαντινής Τέχνης.
Μέσα από τα Εκκλησιαστικά αντικείμενα της Εποχής επιχειρείται η Ερμηνεία της μεγάλης Καλλιτεχνικής άνθησης του 16ου αιώνα, όταν, στο πλαίσιο της Οθωμανικής Κυριαρχίας, δημιουργήθηκαν και διακοσμήθηκαν δεκάδες Ναοί υψηλών προθέσεων, που άφησαν σημαντικό αποτύπωμα στην Τέχνη.
Χάρη στην ευγενική παραχώρηση των Ιερών ...

πλήρες...

Οκτ 11 
 
 
 


Οκτ 9 
 
 


Οκτ 5  
 


Οκτ 3 
Με αφορμή την Επέτειο της δολοφονίας του Ιωάννου Καποδίστρια
η Πεμπτουσία αναδημοσιεύει από το αρχείο της ομιλία
της Καθηγήτριας κας Μαρίας Ευθυμίου.
Η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
κα Μαρία Ευθυμίου αναπτύσσει εισήγηση στο πλαίσιο
παρουσίασης του βιβλίου του Λευτέρη Παπακώστα,
με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας – Ένας κυβερνήτης για την Ελλάδα»,
η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018  στη «Στοά του Βιβλίου».
 
 


Σεπ 26 
 
 


Σεπ 20 

 Μία υπέροχη Φιλανθρωπική βραδιά με μουσική και τραγούδια πραγματοποιήθηκε στον αύλειο πευκόφυτο χώρο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Χαλέπα με αφορμή την έναρξη του Εκκλησιαστικού Έτους και την Ημέρα Περιβάλλοντος που η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου Εορτάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς: Τα ΣΥΝΚΑ ΧΑΝΙΩΝ, τον κ. Ιάκωβο Χονδράκη, το καλλιτεχνικό φωτογραφείο PIXEL ART του κ. Εμμ. Χατζηδάκη, τα ΠΑΓΑΚΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, (Ζουριδάκης Νότης- Κατσουλάκης Στυλιανός), τον κ. Παναγιώτη Μποτωνάκη, τον ...

πλήρες...

Σεπ 12 
 
 
Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Λαρίσης για τη Μακεδονία» διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7:00 το απόγευμα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης, με δύο διακεκριμένους ομιλητές, τον κ. Δημήτριο Νατσιό και τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη.Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την ευλογία και στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, και σας παρακαλούμε να την παρακολουθήσετε.
 
 


Ιού 21 
 
Στιγμές από Εκδήλωση αφιερωμένη στον Όσιο Παΐσιο που έλαβε χώρα
στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Κόνιτσας
στο πλαίσιο των Τριήμερων Εκδηλώσεων (10-12 Ιουλίου 2018)
προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου που διοργάνωσαν
η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
και ο Δήμος Κόνιτσας.
 


Ιού 25 
 
Την Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών Βέροιας στις 20:00 θα λάβει χώρα η  παρουσίαση Αφιερωματικού Τόμου προς τιμήν του Μακαριστού Γέροντος  Π. Μωϋσέως Αγιορείτου.
Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετέχουν 90 Συγγραφείς, περιλαμβάνει χαιρετισμούς Εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του Μακαριστού Αγιορείτου Γέροντος, Θεολογικές και λοιπές Επιστημονικές Μελέτες.
Τέσσερα  Έτη μετά την προς Κύριον Εκδημία του, που συνέβει την 1η Ιουνίου του 2014, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εξέδωσε τον Αφιερωματικό Τόμο, τιμώντας τη Μνήμη του Γέροντος ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 24 [επόμενο]1-20 από 473Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις