E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΟρθοδοξία – Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Θέματα

Αύγ 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.08.19 20:36 ως Ορθοδοξία – Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Θέματα 
 
 
Είπε ο αββάς Αντώνιος: «Θα έλθει καιρός που οι άνθρωποι θα γίνουν τρελοί και όταν ιδούν κάποιον λογικό, θα ξεσηκωθούν εναντίον του λέγοντας: "εσύ είσαι τρελός” για το λόγο ότι δεν είναι όμοιος μ’ αυτούς».
Πάντα όταν διάβαζα από τα αγιασμένα βιβλία μας αυτή τη ρήση του Μεγάλου Αντωνίου έλεγα: «για ποιά περίοδο να λέει ο Όσιος;» ή «είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί αυτό;». Και πριν περάσω τα πενήντα μου χρόνια αξιώθηκα να ζήσω και αυτές τις ημέρες τώρα με ...

πλήρες...

Φεβ 6 
 
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης, όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή,
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης  κ.κ. Ελπιδοφόρος. ΑΠΕ ΜΠΕ, STR
 

 
Ττου ανταποκριτή μας Α. Ρομπόπουλου Κωνσταντινούπολη,
Turkey - ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Για πρώτη φορά στην ιστορία εν ενεργεία Πρωθυπουργού της Ελλάδος επισκέπτεται την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας αφού επισκεφθεί την Αγία Σοφία θα φτάσει ακολούθως στην Χάλκη όπου στην Θεολογική Σχολή θα συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη  κ.κ. Βαρθολομαίο που θα βρίσκεται εκεί ...

πλήρες...

Ιαν 18 
girokomeo ioanninon zosimades 
 
Από Ιερού Άμβωνος και σε μία συμβολική ημέρα για τα Γιάννινα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων  κ.κ. Μάξιμος έκανε γνωστό ότι έλαβε τέλος η περιπέτεια με το πρόστιμο του Τελωνείου στα Αγαθόεργα.
Η υπόθεση έκλεισε τόσο Διοικητικά όσο και Δικαστικά, γεγονός που επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα για ένα 'Ιδρυμα με μεγάλη ιστορία αλλά και πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά.
Το βαρύτατο πρόστιμο άλλωστε περίπου 140 χιλιάδες Ευρώ απειλούσε με λουκέτο το Γηροκομείο των Ιωαννίνων και οδηγούσε σε δυσχερή ...

πλήρες...

Ιαν 18 
«Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» ΔΙΕΝΕΙΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙΝΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 
 
Ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», ξεκίνησε τις δραστηριότητές του για το 2019 διανέμοντας σ’ όλους τους χώρους Κράτησης της Περιοχής του Νομού Μαγνησίας δεκάδες Ξενόγλωσσες Καινές Διαθήκες (στα Ρωσικά, Ρουμανικά, Αραβικά, Τουρκικά, Περσικά κ.ά.).
Είναι αλήθεια, πως στην Περιοχή κρατούνται πολλοί Αλλοδαποί συνάνθρωποί μας. Μόνο η Φυλακή του Βόλου φιλοξενεί 120 περίπου Αλλοδαπούς κρατουμένους.
Αν υπολογίσουμε δε και τον αριθμό των κρατουμένων που κρατούνται στη Φυλακή της Κασσαβέτειας και των Κρατητηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, τότε ο αριθμός των ...

πλήρες...

Δεκ 21 
 
 
 
 
Πατήρ Θεοφάνης:  
 
 
 
 
«Ὅλοι θέλουμε νὰ δώσει ὁ Θεὸς ἑνότητα πίστεως στὸν κόσμο. Μὰ ἐσεῖς τὰ μπερδεύετε τὰ πράγματα. Ἄλλο ἡ συμφιλίωση τῶν ἀνθρώπων καὶ ἄλλο ἡ συμφιλίωση τῶν θρησκειῶν.
Ὁ Χριστιανισμὸς ἐπιβάλλει ν᾽ ἀγαπᾶμε μὲ ὅλη μας τὴν καρδιὰ τοὺς πάντες, ὅποια πίστη καὶ ἂν ἔχουν! Συγχρόνως ὅμως μᾶς διατάζει νὰ κρατᾶμε ἀλώβητη τὴν πίστη μας καὶ τὰ δόγματά της. Σὰν χριστιανοὶ πρέπει νὰ ἐλεεῖτε ὅλο τὸν κόσμο, ὅλους τοὺς ἀνθρώπους! Ἀκόμη καὶ τὴ ζωή σας νὰ ...

πλήρες...

Δεκ 20 
 
 
π.α. ανδριόπουλος
 
Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, Συνεδρίασε στις Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, και προχώρησε στην Καθαίρεση των δύο Ιεραρχών που συμμετείχαν στην ''Ενωτική Σύνοδο'', η οποία ανέδειξε τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας του Κιέβου. 

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες, Βίνιτσα και Μπαρ  κ. Συμεών και Περεγιασλάβ
 κ. Αλέξανδρο. 

Πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Περεγιασλάβ - Χμελνίτσκυ και Βίσενκυ Αλέξανδρος, δημοσίευσε στον ...

πλήρες...

Δεκ 20 
 
 

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου


Δημοσιεύουμε την επιστολή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου  κ.κ. Βαρθολομαίου, με την οποία ενέτασσε στην Δικαιοδοσία του τους δύο Μητροπολίτες που συμμετείχαν στην ''Ενωτική Σύνοδο'', Βίνιτσα  κ. Συμεών και Περεγιασλάβ  κ. Αλέξανδρο. 
Άρα, οι δύο ιεράρχες, που σήμερα ανήκουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, προσήλθαν στην Ενωτική Σύνοδο, ως Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου.
Επομένως, η "καθαίρεσή" τους από την υπό τον Μόσχας Ουκρανική Εκκλησία είναι ανυπόστατη. 
Του Πατριαρχικού Γράμματος είχε προηγηθεί γράμμα των δύο Μητροπολιτών προς ...

πλήρες...

Δεκ 17 
Ι.Σ.Κ.Ε. “Απαραίτητη η συμμετοχή όλου του κλήρου στην διεκδίκηση των αναδρομικών” 
 
 
Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ο οποίος από 9/12/2018 απέστειλε προς όλες τις εκκλησιαστικές αρχές, Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Κρήτης και Ιερές Μητροπόλεις Παλαιάς και Νέας Ελλάδος, Κρήτης και Δωδεκανήσου, για την ενημέρωση δι’ αυτών του Εφημεριακού Κλήρου και προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, σχετικό ενημερωτικό δελτίο και τα πρότυπα δικαιολογητικά έγγραφα προς διεκδίκηση αναδρομικών, δώρων και επιδομάτων, προσθέτει σήμερα τις ακόλουθες διευκρινίσεις-επισημάνσεις:

Από τον νομικό μας σύμβουλο ενημερωθήκαμε πως:

Στρεφόμαστε κατά πρώτον κατά του Υπουργείου Οικονομικών και της ...

πλήρες...

Δεκ 6 
Αυτή την εβδομάδα η "Ορθόδοξη Αλήθεια" κυκλοφορεί με την συλλεκτική σειρά "Οι Παναγίες των Ελλήνων".
Οι ιστορίες των θαυματουργών εικόνων της Θεοτόκου και οι Παρακλητικοί Κανόνες τους.
Η προηγούμενη έκδοση εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί.
 H εφημερίδα στο βασικό της θέμα δημοσιεύει όσα "μαγειρεύουν" οι αρμόδιοι υπουργοί σχετικά με το νομοσχέδιο για τη μισθοδοσία των ιερέων. 
Θα το φέρουν σε αυτά τα μέτρα που θα καθησυχάζουν τους κληρικούς και θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους. 
Σε κάθε περίπτωση, το όποιο σχέδιο θα τύχει ...

πλήρες...

Δεκ 5 
 
 
Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, εξελέγη παμψηφεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος.
Πρόκειται για Πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γέροντος  π. Γρηγορίου, με καταγωγή από την Κόρινθο, ο οποίος εγκαταβιώνει στο Μοναστήρι από 13 ετών.
 
 
Ακολουθεί ένα βίντεο με τον νέο Ηγούμενο π. Αμφιλόχιο, να ψάλει στα ονομαστήρια του μακαριστού Γέροντος  π. Γρηγορίου το 2016.
 
Άξιος!
 
 
 Δοχειαρίτες Αγιορείτες πατέρες ψάλλουν στα ονομαστήρια
του μακαριστού Καθηγουμένου Γέροντος  π. Γρηγορίου
Ιανουάριος 2016 
 


Δεκ 5 
 
 
 
Νέος Ηγούμενος εξελέγη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.
Η Ιερά Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, εξέλεξε Νέο Ηγούμενο τον Ιερομόναχο  π. Αμφιλόχιο, όπως ήταν και η επιθυμία του Μακαριστού Καθηγουμένου.
Να αναφερθεί ότι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκε και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πρώην Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Μακαριστού Γέροντος  π. Γρηγορίου Αρχιπελαγίτη, παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 
igoumenos doxeiariou 
 


Δεκ 5 
Nikiforos proxenos 
 
Ο Επικεφαλής του Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Αλέξανδρος Βορόνιν ​​συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου  κ.κ. Νικηφόρο.
Οι πλευρές συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ των Θρησκευτικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας και της Ελλάδος, την Ανάπτυξη Ελληνο- ουκρανίκης συνεργασίας στον ανθρωπιστικό τομέα.
Ένα ξεχωριστό θέμα της συνάντησης ήταν η κάλυψη των Θρησκευτικών αναγκών των Ουκρανών που ζουν στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ουκρανός Πρόξενος ευχαρίστησε τον ...

πλήρες...

Νοέ 19 
 
 
Μέ ἐντατικούς ρυθμούς προχωροῦν οἱ ἐργασίες Ανεγέρσεως τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Τιμίου Προδρόμου Ζαβλανίου Πατρῶν, ὁ ὁποῖος ἐθεμελιώθη τήν 21ην Σεπτεμβρίου 2018 ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν  κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών  κ.κ. Χρυσόστομος ἐπεσκέφθη τήν Τρίτη 23.10.2018,  τόν Ἱερό Ναό καί  ἐπέβλεψε ἐπιτοπίως τήν πορεία τῶν ἐργασιῶν, συνομίλησε μέ τόν Προϊστάμενο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ π. Χρῖστο Μήλα καί ἒδωσε τίς συμβουλές του γιά τά περαιτέρω.
 
 unnamed (1) 
 unnamed (2) 
 unnamed 
 
 
 


Νοέ 14 
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο  
 
 


Νοέ 12 
Σπάνιο χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης μετέφερε στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής 
 
Στη Θεσσαλονίκη πήγε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής  κ.κ. Δημήτριος μεταφέροντας το σπάνιο Χειρόγραφο Κείμενο της Καινής Διαθήκης του 9ου αιώνος, το οποίο θα επιστραφεί σε Ειδική Τελετή στη Ιερά Μονή της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης στο Παγγαίο, απ’ όπου είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Χειρόγραφο, γνωστό ως "Κώδικας 1424”, βρισκόταν στη Βιβλιοθήκη της Λουθηρανικής Σχολής του Σικάγου, η οποία και το παρέδωσε στην Ορθόδοξη Εκκλησία στη διάρκεια ειδικής Τελετής.
Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  ...

πλήρες...

Νοέ 8 
 
 Νοέ 4 
kivotos orthodoxias 
 
 


Νοέ 2 
xrisostomos 1
 
Στις νέες «πληγές» που δέχτηκε από τον Εγκέλαδο το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης  κ.κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο Ραδιόφωνο του -Ε- και αυτό που υπογράμμισε είναι η ανάγκη έστω και τώρα κάποιοι να αντιληφθούν την σημασία που έχει η διάσωση του Ιερού Ιστορικού Μνημείου.
Από τις «βολές» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι πρόσφατες αναφορές του Βουλευτή Ζακύνθου για το έργο των Λιμενικών Υποδομών που παρουσιάζεται ως προϋπόθεση για την χρηματοδότηση του ...

πλήρες...

Νοέ 2 
 

Σε κλίμα Κατάνυξης και ευλάβειας, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, από όλες τις γωνιές της μαρτυρικής Ελλάδος αλλά και από το Εξωτερικό, συρρέουν καθημερινά στον Ιστορικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης για να Προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και το Ιερό Τεμάχιο του Τίμιου Σταυρού του Παναγίου Τάφου, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί βέβαια προσκυνούν και την Ιερά Λάρνακα του Αγίου των Θεσσαλονικέων που ...

πλήρες...

Οκτ 25 
Στις μέρες μας ο διάβολος αλωνίζει 
 
Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ο διάβολος αλωνίζει, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται δαιμονικές επιδράσεις φοβερές.

Έλεγε ένας πολύ σωστά:
 
 
«Ο διάβολος παλιά ασχολείτο με τους ανθρώπους τώρα δεν ασχολείται! Τους έβαλε στο δρόμο και τους λέει: «Ώρα καλή! και τραβάνε οι άνθρωποι!» Είναι φοβερό!
Βλέπετε, τα δαιμόνια στην χώρα των Γαδαρηνών, για να πάνε στα γουρούνια, ζήτησαν άδεια από τον Χριστό, γιατί τα γουρούνια δεν είχαν δώσει δικαιώματα στον ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 75 [επόμενο]1-20 από 1483Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις