E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΜερικές πινελιές – Σχόλια

Μάρ 8 


 
Επίκαιρο απόσπασμα από ομιλία του Μακαριστού Μητροπολίτου Πρώην Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας  κ. Αυγουστίνου Καντιώτου που πραγματοποιήθηκε πριν περίπου 3-4 δεκαετίες και ομιλεί για τον Ιωάννη Καποδίστρια, το σημερινό Κράτος και την Εκκλησία.
 
 
 


Δεκ 21 
  
 
 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους 

 
 
 
Κάποτε θά πρέπει νά τολμήσουμε νά ποῦμε την Ἀλήθεια:
 
 
Ἐλάχιστοι ἐνδιαφέρονται σήμερον διά τόν ἄλλον, παρά μόνον διά την προσωπικήν των ἐπιβίωσιν, ἐπαγγελματικήν ἀνέλιξιν καί οἰκονομικήν εὐδαιμονίαν.
Σε αὐτά συνέτειναν, δυστυχῶς, ἡ συνολική ἀποδόμησις τοῦ κοινωνικοῦ ἱστοῦ, ἡ ἀπεμπόλησις τῶν παραδοσιακῶν ἀξιῶν, ἡ τηλεοπτική ἀποχαύνωσις, ἡ διάλυσις της Παιδείας, ἡ προβολή ξένων προτύπων διαβιώσεως, τά ἰσχυρά πλήγματα στήν οἰκογένεια, ἡ πανταχόθεν ἐπεκτεινόμενη διαφθορά σέ ὅλους τους τομεῖς, μηδενός ἐξαιρουμένου...
Οἱ φυσικοί καί ἠθικοί ...

πλήρες...

Δεκ 3 
 
 
Μιλούσα σήμερα με ένα εξαιρετικό Κληρικό από την Εκκλησία της Ελλάδος για τα θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας, με επίκεντρο φυσικά το Ουκρανικό. Ο Κληρικός αυτός, ως γνήσιος Ρωμηός και Έλλην, συντάχθηκε απόλυτα με τα δίκαια του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου της Ορθοδοξίας και Πατριαρχείου του Γένους μας.

Μου έδωσε μεγάλη χαρά η διαπίστωση ότι οι...
λίγοι πατραλοίες, ρασοφόροι και μη, που υπάρχουν στην Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχουν αλώσει ούτε αλλοιώσει τα πάντα... Υπάρχουν σθεναρές και υγιείς ρωμαίϊκες ...

πλήρες...

Νοέ 19 

 
Τά Θρησκευτικά εἶναι τό μάθημα της Εθνικῆς μας Παιδείας πού παρέχει στούς νέους ὀρθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία καί Αγωγή. 
Τούς προσφέρει δηλαδή Διδασκαλία καί Αγωγή, ἡ ὁποία ἐμπνέεται καί καθοδηγεῖται ἀπό τόν Θεάνθρωπο Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό καί τό Εὐαγγέλιό Του, ὅπως αὐτό βιώθηκε μέσα στούς κόλπους τῆς Ὀρθοδοξίας. Εἶναι μάθημα ζωῆς καὶ εἶναι αὐτό πού συγκροτεῖ καί διαμορφώνει τήν ἀνθρώπινη προσωπικότητα. Τή στηρίζει ψυχοσωματικά καί ἠθικά καί τή μεταμορ­φώνει. 
Τήν ὁδηγεῖ σέ αὐτο-υπέρβαση, σέ ριζική με­ταβολή καί ...

πλήρες...

Νοέ 4
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 04.11.18 11:50 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
  
 
Του Πατρός Θεοφάνους  
 
 
Πολλές φορές οι Εκκλησιαστικοί άνδρες και Ηγέτες άλλα γράφουν, άλλα λέγουν άλλα εννοούν και αρκετές φορές παρερμηνεύονται λάθος από τον κόσμο.
Ιστολόγια του περιθωρίου και Θεολογούντες ερμήνευσαν στο Διαδίκτυο ως δήθεν «άρση του Σχίσματος» στην Ουκρανία έναν ασπασμό μεταξύ του κανονικού Μητροπολίτου Κιέβου  κ. Ονουφρίου και του Σχισματικού Μητροπολίτου Κιέβου  κ. Φιλαρέτου φωτογραφίζοντάς μας γιατί «δεν θέλουμε την ένωση»!!
Το Εκκλησιαστικά Ιστολόγια Ενημερώσεως και Επικοινωνίας όπως: το orthodoxia.info , το romfea.gr το poimin.gr και άλλα ...

πλήρες...

Οκτ 11
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 11.10.18 03:49 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
  
 
Του Πατρός Θεοφάνους  
 
 
Τι να πει κανένας για εκείνους που λέγονται Χριστιανοί, που πάνε στην Εκκλησία και παρακαλούν τον Θεό να τους βοηθήσει στη ζωή, και που λένε πως έχουνε την ελπίδα τους στο Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους, κι’ από την άλλη μεριά είναι φιλάργυροι, δεν δίνουνε τίποτα στ’ αδέρφια τους, τους φτωχούς, κι’ ολοένα μαζεύουν χρήματα και πλούτη;
 

Στη ζωή μου είδα πως οι τέτοιοι λεγόμενοι Χριστιανοί είναι οι περισσότεροι, κι’ απορεί κανένας πως ...

πλήρες...

Οκτ 3
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 03.10.18 11:29 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
agio pneuma ierarxia
 
 
 
 
Του Αρχιμ. Βασιλείου Μπακογιάννη στην Romfea.gr
 
 

Ἐπικρατεῖ ἡ ἄποψη, πώς οἱ ἐκλογές Ἀρχιερέων γίνονται ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι. Μακάρι νά γίνονταν, ἀλλά δέν γίνονται, ὄχι ἐξ αἰτίας τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Καί βέβαια τό Ἅγιο Πνεῦμα μπορεῖ νά ἐκλέξει Ἀρχιερεῖς. Ἀλλά, γιά νά γίνει αὐτό θά πρέπει νά συντρέχουν οἱ κατάλληλες προϋποθέσεις.
Παράδειγμα: Τά μέλη τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἀντιοχείας ἔπρεπε νά στείλουν Ἀποστόλους στά ἔθνη.
Και προκειμένου νά ἐκλέξουν τούς πλέον κατάλληλους, ἀνέθεσαν τό θέμα στό Ἅγιο Πνεῦμα.
Βέβαια, ὡς ἄνθρωποι ...

πλήρες...

Οκτ 2 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου  κ.κ. Απόστολος
ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου
κατά την επίσκεψη
του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας  κ.κ. Κυρίλλου
στο Άγιον Όρος το 2013.
 
 
 
 
†  Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου  κ.κ. Ἀποστόλου 
Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Χαλκιδικής
και Σεπτού Ιεράρχου της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας
 
 
 
Οι Ρώσσοι δεν έχουν δημιουργήσει μια υψηλότερη μορφή Ορθοδοξίας πάνω στον πλανήτη 

Με αφορμή την ενθρόνιση του Επισκόπου της Σερβικής Εκκλησίας στο Ντίσελντορφ, στις 16 τρέχοντος μηνός, ενημερωθήκαμε από κείμενο ...

πλήρες...

Οκτ 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.10.18 19:19 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
Του Πατρός Θεοφάνους
 
Η κατάσταση με την παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας έχει οδηγήσει όχι μόνο στη διατύπωση αληθειών αλλά και πολλών θλιβερών και πικρόχολων σχολίων. Και κει που λες πως το χιούμορ σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση είναι περιττό και ίσως αδύνατο, μια απλή φωτογραφία έρχεται να σε διαψεύσει!
Στην καταπληκτική, λοιπόν, φωτογραφία, δυο αγαπητοί Κληρικοί Πατέρες με σημαντική Διακονία και προσφορά στις Εκκλησίες τους, τολμούν να διασκεδάσουν την τεταμένη ατμόσφαιρα.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ...

πλήρες...

Σεπ 16 
 
 
 Ο Μακαριστός Επίσκοπος Φλωρίνης κ. Αυγουστίνος Καντιώτης
μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς.
Εξηγεί ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο
δεν χρειάζεται πλέον Αγιασμό αλλά Εξορκισμό
για να φύγουν τα δαιμόνια.
Και καλεί μάλιστα τον Άγιο Πορφύριο να πραγματοποιήσει τον Εξορκισμό!
 
 
 


Σεπ 13
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 13.09.18 06:11 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
Του Πατρός Θεοφάνους  
 
 
Πόσα τέρμινα είχα να γράψω είναι η αλήθεια.
Να με υιοθετήσουν και εμένα μεγαλόσχημοι από τη Βόρεια Ελλάδα ίσαμε την Κρήτη.
Για να κάθομαι να γράφω πράγματα ανώδυνα και χλιαρά. Ή να σιωπώ, ότι μου παραγγείλουν.
Εκείνον που τον είχαν ξεχάσει και οι κυρίες του Φιλοπτώχου στο Ναό του. Μέχρι να εκλεγεί ο λεγάμενος, αυτός είχε μπουκώσει με φοντάν και νερατζάκια, με κουβέντες και σχέδια, και εγώ είχα χορτάσει υποσχέσεις.
Καπνός ο εκλεγμένος. Ούτε τηλέφωνα δε σήκωνε. ...

πλήρες...

Ιού 27 
 Απίστευτες και προκλητικές οι Δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Johannes Hahn (Αρμόδιου "γειτονίας" της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!!) ότι επίκειται αλλαγή Συνόρων μεταξύ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΛΒΑΝΙΑΣ μετά την Συμφωνία που θα επέλθει...
(και ήδη ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Νίκος Κοτζιάς
έχει προεξοφλήσει όπως θα δείτε στο video)...
H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ... ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ...

 
 


πλήρες...

Ιού 27 
 
Ανυπέρβλητος π. Αυγουστίνος Καντιώτης.
Είκοσι (20) χρόνια πριν την... Αυτοανακήρυξη
της Ψευδομακεδονίας των Σκοπίων
διαλαλούσε παντού την Ελληνικότητα
του Ιερού Ελληνικού Μακεδονικού και Μαρτυρικού χώρου. 
 
 
 


Ιού 25 
tsipras kalabriton
 
Όσα συμβαίνουν σήμερα το βράδυ με τίς πρωτοφανούς εκτάσεως καταστροφικές πυρκαΐές - επτά συνολικά εστίες φωτιάς μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής- στην Αθήνα, στη Ραφήνα, στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και αλλαχού της Ελλάδος, όπως π.χ.
 

Περισσότερα διαβάστε στο link πατώντας την παρακάτω διεύθυνση: 
 
 


Ιού 25 
Αρχιεπισκοπή: Προσωπικές οι απόψεις που εκφράζει ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος
 
Σάλος δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων  κ. Αμβρόσιου για τον Αλέξη Τσίπρα.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τον συγκεκριμένο Ιεράρχη.
Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης, ερωτηθείς από Δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
 
«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  κ. Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».
Ιού 25 
 
Απάντηση και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο δίνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  κ. Άνθιμος στα όσα υποστήριξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων  κ. Αμβρόσιος, ο οποίος ανέφερε πως υπεύθυνη για την τραγωδία στην Αττική είναι η αθεΐα του πρωθυπουργού. 
 
Με κείμενο του το οποίο ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, ο Μητροπολίτης  κ. Άνθιμος εγκαλεί τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για «κήρυγμα μίσους» και τονίζει μεταξύ άλλων απευθυνόμενος σε εκείνον: 
 
«Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι ...

πλήρες...

Ιού 25 
 
Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τουλάχιστον 77 νεκρούς από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και ο Πρωθυπουργός Κήρυξε Τριήμερο Εθνικό πένθος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων  κ. Αμβρόσιος αποδίδει την τραγωδία σε «Θεία δίκη» εξαιτίας του «Άθεου Πρωθυπουργού» που είναι «ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από το δρόμο του Θεού»!
 
 
 
Με ανάρτησή του στο προσωπικό του μπλογκ μεταξύ άλλων μιλάει για «άθεους Πρωθυπουργούς και επιτελεία που με την Αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του ...

πλήρες...

Ιού 22 
 
Του Πατρός Θεοφάνους
 

Εκατό χρόνια από την εκτέλεση της Ρωσικής Αυτοκρατορικής οικογένειας. Η Ρώσικη Εκκλησία τους Αναγνωρίζει ως Μάρτυρες, και αρκετά γράφτηκαν για το θέμα αυτό εδώ, στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.
 
Έχω μια ερώτηση: Μήπως αντιστεκόμαστε στην ιδέα ότι ο Νικόλαος ο Τσάρος είναι ο Άγιος Νικόλαος ο Τσάρος επειδή η Ελλάδα δεν έχει βγάλει ένα Ηγέτη στο ύψος του Νικολάου;
 
Μήπως ζηλεύουμε λιγουλάκι την αρχοντιά που έδειξε ο Νικόλαος και ολόκληρη οι Τσαρική οικογένεια με την Ταπείνωση και αυτοθυσία και ...

πλήρες...

Ιού 22  
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους 
 

Ο Νέλσον Μαντέλα Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1918.
Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του Livemedia στο Γιοχάνεσμπουργκ. Πρόκειται για το άγαλμα του εμβληματικού Νέλσον Μαντέλα που κοσμεί την Κεντρική Πλατεία από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του.
 
Φωτογραφία του χρήστη Ουράνιες Σκέψεις.

Ο Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στο μικρό χωριό Μβέζο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, και του δόθηκε το όνομα Ρολιλάχλα Μαντέλα.
Το όνομα Νέλσον το πήρε από έναν Δάσκαλό του την ...

πλήρες...

Ιού 20 
 
 
Υπάρχουν φωνές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι το όνομα δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά το σημαντικό είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Ωστόσο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το όνομα είναι η ίδια η πηγή του αλυτρωτισμού και το όχημά του.
Υπάρχει ο κίνδυνος, αν όντως το όνομα δοθεί στα Σκόπια, να σχηματιστεί στη Μακεδονία ένα μακεδονικό κόμμα, με απώτερο στόχο να "ενώσει" τη "Μακεδονία" σε μια "Μεγάλη Μακεδονία" με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα ανεξαρτητοποιηθεί από ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10 [επόμενο]1-20 από 197Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις