Δικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Επικαιρότητα

Ιού 23 
 
Να σταματήσει τη μνημόνευση του Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου  κ.κ. Μακάριου Ανακοίνωσε στο Ποίμνιο ο Ιερέας του Τοπικού Διαμερίσματος Σταυροδρομίου, π. Φώτιος.
Την Απόφαση αυτή έκανε γνωστή κατά το Κυριακάτικο Κήρυγμά του. Δικαιολογώντας την αναφέρθηκε στη στάση του Μητροπολίτου αναφορικά με τη σχέση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πάπα, καθώς όπως δηλώνει  θα έπρεπε να είναι αντίθετος.
Η Ιερέας κλήθηκε για εξηγήσεις στην Ιερά Μητρόπολη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ.κ. Μακάριο να γνωστοποιεί πως έδωσε εντολή να μη λειτουργεί ...

πλήρες...

Ιού 20 
Σχετική εικόνα
 
Είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκεφθεί ο ανθρώπινος νούς κι όμως είναι πραγματικό γεγονός! Η Κυβέρνηση πληροφορήθηκε την βούληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών  κ. Ιερωνύμου να συγκαλέσει την Ιεραχία για το μάθημα των Θρησκευτικών, ώστε να αντιμετωπίσει εν Σώματι την αθέτηση της Συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει για το συγκεκριμένο θέμα που στοίχισε την καρατόμηση του τότε υπουργού Παιδείας κ. Φίλη και διεμήνυσε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο να μην προβεί στη Σύγκληση της Ιεραρχίας; 

Και ο Μακαριώτατος ...

πλήρες...

Ιού 20 
pieet
 
Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Λέσβου, μέσω του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης  κ.κ. Ιακώβου, βρίσκεται το Ιερό Ίδρυμα της Τήνου.
Συγκεκριμένα η Επιτροπή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, κατά την Συνεδρίασή της, απεφάσισε τη στήριξη των σεισμοπαθών της Λέσβου, με το ποσό των 10.000€.
Το εν λόγω πόσο θα διατεθεί κατά την Ποιμαντική Διάκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου,  κ.κ. Ιακώβου.Ιού 20 
 
Απηλλάγησαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τρεις Ζηλωτές Μοναχοί Πατέρες της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση.
Πρόκειται για τον Ηγούμενο της παλιάς Ιεράς Αδελφότητος  π. Μεθόδιο και δύο Ιερομονάχους Πατέρες της ίδιας Αδελφότητος, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπεξαίρεσαν οχήματα, δύο σκάφη κι ένα Αγροτικό μηχάνημα, τα οποία ανήκαν στη νέα Αδελφότητα.
Η σε βάρος τους αποδιδόμενη Πράξη τελέστηκε το 2005 και ήταν με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου περί καταχραστών Δημοσίου ...

πλήρες...

Ιού 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.06.17 16:37 ως Επικαιρότητα 
nektos
 
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε αυτή με Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο Ιερέας Α.Κ., ο οποίος βρισκόταν σε Παραλία κοντά στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έχασε τη ζωή του.
Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν ηρωικές προσπάθειες για να τον σώσουν, δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατόν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Η Νεκροψία – Νεκροτομή που θα γίνει, θα δείξει αν ο απροσδόκητος θάνατος του Ιερέως οφείλεται σε πνιγμό ή άλλα Παθολογικά αίτια.Μάι 23 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για περιοδικό θεολογία 

 
Παραιτήθηκε ὁ κ. Στ. Γιαγκάζογλου ἀπὸ τὴ θέση τοῦ Διευθυντοῦ τοῦ περιοδικοῦ «Θεολογία» τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ.κ. Ἱερώνυμος κατὰ τὴ Συνεδρίαση τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, προέβη σὲ σχετικὴ Ανακοίνωση πρὸς τοὺς Συνοδικοὺς Μητροπολίτες.
Εἶχε προηγηθεῖ ἡ ἐκ μέρους τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ανακοίνωση τῆς παραιτήσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἄρτης  κ.κ. Ἰγνατίου, ὁ ὁποῖος παραιτήθηκε σὲ ἡλικία 71 ἐτῶν καὶ χωρὶς νὰ ἔχει ἐμφανῶς κάποιο πρόβλημα ὑγείας.
Ὁ κ. Γιαγκάζογλου ...

πλήρες...

Απρ 26 
 
Η ζωή στο Κυριακό της Σκήτης ήταν ευχάριστη για τον Κυριάκο… Έπιασε κουβέντα με τον Σεβαστό Γέροντα πατέρα Κύριλλο για Πνευματικά ζητήματα και ως η ελαφρός η δίψασα επί τάς πηγάς των υδάτων δεν χόρταινε να ακούει Πνευματικές Νουθεσίες.
Μόλις τελείωσε η Πανήγυρης έφτασαν και οι πατέρες από την μικρά Αγία Άννα. Ο Κυριάκος αναπαύθηκε από την πρώτη στιγμή στο Κυριακό και με τον Γέροντα π. Κύριλλο.
Αμέσως ήθελε να γίνει Μοναχός.
Ενθουσιάστηκε… έψαλε… προσευχόταν ...

πλήρες...

Απρ 24 
 
Αγιώτατον Πατριάρχην της Koπτικής Εκκλησίας  κ.κ.Tawadros II
Εις Κάϊρον
 
Αγιώτατε,
 
Την ίδια ημέρα που εορτάσαμε πανηγυρικά την Είσοδο του Κυρίου μας στη Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, κατά την οποία ξεκινά την πορεία Του προς το εκούσιο πάθος για την σωτηρία του κόσμου, ακριβώς τότε και στην ευλογημένη πατρίδα μας την Αίγυπτο, στην Τάντα και στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας, Χριστιανοί αδελφοί μας, της μαρτυρικής Κοπτικής Εκκλησίας, βρήκαν τραγικό θάνατο πορευόμενοι στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να εορτάσουν την μεγάλη ...

πλήρες...

Απρ 19 
kalmoukos 1
 
Πολλές εκατοντάδες γνωστών και φίλων από τη Βοστώνη, πολλά μέρη της Μασαχουσέτης, της Νέας Αγγλίας, καθώς επίσης από τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ιερσέη και τη Φλόριδα, συνόδευσαν την Φωτεινή Τουρνά, αδελφή αγαπημένη του Μητροπολίτου Βοστώνης  κ.κ. Μεθοδίου, στην τελευταία της κατοικία.
Ο Καθεδρικός Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης ήταν κατάμεστος, ενώ την ύμνησαν οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης, η χορωδία της Θεολογικής Σχολής, με τους ύμνους καθότι υπάρχει ξεχωριστή Ακολουθία για τους κεκοιμημένους ...

πλήρες...

Απρ 5 
 


Απρ 5 
 
Από την Ραδιοφωνική Εκπομπή 12/3/2017:
 
Προ των πυλών η Συνταγματική Αναθεώρηση
 - 
Καταργοῦν τά ἱερά καί ὅσια τῆς φυλῆς μας.
 

Η Ραδιοφωνική Εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΜΑΚΡΗ  
 
"ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ"
 
στο κανάλι της Πειραϊκής Εκκλησίας 12/03/2017 
 
 


Απρ 4 
 
Την συνδρομή των πιστών στην Ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας ζητά η Ιερά Μητρόπολις Φωκίδος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική Ανακοίνωση που εξέδωσε: «Στην δυσάρεστη και τραγική θέση βρέθηκε η Ιερά Μητρόπολη μετά από την ολοκληρωτική καταστροφική πυρκαϊά που ξέσπασε στο ιστορικό Μοναστήρι του 11ου αιώνα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνακόβης.
Η πυρκαϊά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (Ναυπάκτου, Αχαΐας, Ιτέας, Μεσολογγίου) έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να περισώσουν το ιστορικό ...

πλήρες...

Ιαν 27 
 
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βιώνουν αυτό που δεν κατάφερε να συμβεί στον Ελληνοαλβανικό Πόλεμο του ‘40.
Δεκαεννέα οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα παρέλαβαν ειδοποιητήριο, με το οποίο τους δίνεται προθεσμία λίγων ημερών για την εκκένωση των σπιτιών τους στην Χειμάρρα που προορίζονται για κατεδάφιση.
«Θέλουν να αφανίσουν ότι Ελληνικό υπάρχει και όποιος έχει καλό οικόπεδο να το πάρουν αυτοί».
Οι Χειμαριώτες που κρατούν άσβεστη την Ελληνική Γλώσσα και την Ορθοδοξία, ζητούν την στήριξη ...

πλήρες...

Ιαν 27 
konitsa heroubim
 
Σοβαρές και μη αναμενόμενες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ακριτική Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, τις οποίες σχετικά πρόσφατα είχε περιγράψει επιγραμματικά σε σχόλιό του ο «Πρωινός Λόγος».
Έπεσε σαν «βόμβα» η είδηση στην ακριτική Κωμόπολη ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απομάκρυνε από την Ιερά Μητρόπολη τον Αρχιμανδρίτη  π. Χειρουβήμ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του, και μάλιστα τον συνόδευε σε όλες τις Εκδηλώσεις, Θρησκευτικές και μη, που συμμετείχε ο κ. Ανδρέας.
Οι σχέσεις ...

πλήρες...

Ιαν 24 
 
H ομάδα ακραίων Εθνικιστών του LBSh προκαλεί και πάλι τους Βορειοηπειρώτες που ζουν στις πατρογονικές τους εστίες και ιδού πως περιγράφουν τα κατορθώματα τους που έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση του ντόπιου πληθυσμού: 

«Τα παιδιά του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία έχουν απομακρύνει την Ελληνική σημαία στην Δρόπολη. Το Κ.Ε.Α καταδικάζει σκληρά της Ελληνικές προκλήσεις που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις Σοβινιστικές τους θέσεις για τα πατρώα Αλβανικά εδάφη και που απειλούν την ανεξαρτησία και την ...

πλήρες...

Ιαν 19 
 
Πριν από μερικές ημέρες, μέσω του himara.gr κατήγγειλαν την καταπάτηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας στην Ιερά Μόνη των Αγίων Θεοδώρων στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας από πρώην μέλη των Δυνάμεων Ασφαλείας της Αλβανίας. Ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε ποια είναι τα μέλη του Συνδικάτου των πρώην Αξιωματικών του Αλβανικού Στρατού και νυν υψηλόβαθμα Μέλη της Αλβανικής Αστυνομίας και πως κατάφεραν με παράνομες αγοραπωλησίες να πάρουν την κυριότητα μεγάλου κτήματος που ανήκει στην Ιερά Μόνη Αγίων Θεοδώρων.
Πρόκειται για ...

πλήρες...

Ιαν 12 
 
Ευρήματα σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Παντελή Παντελίδη. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κ. Ανδρέου στο σώμα του τραγουδιστή βρέθηκαν κακώσεις που δεν προκλήθηκαν από το θανατηφόρο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου 2016.
Μια συνταρακτική λεπτομέρεια που αποκαλύπτει ο Ιατροδικαστής Κωνσταντίνος Ανδρέου δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το τι συνέβη τελικά πριν το τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, στην έκθεση του Ιατροδικαστή αναφέρεται ότι ο 32χρονος τραγουδιστής είχε κακώσεις που δεν προκλήθηκαν από ...

πλήρες...

Ιαν 10 
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ.κ. Δαμασκηνός, με σχετική αναφορά του, παραπέμπει κληρικό της Επαρχίας του στο Επισκοπικό Δικαστήριο, καθώς ο εν λόγω κληρικός συμπεριφέρεται κατά τρόπο αντιεκκλησιαστικό, αντιεκκλησιολογικό και αντικανονικό, με πρόσχημα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, την οποίαν «δεν δέχεται».
Επειδή, όπως φαίνεται από τα κείμενα και από τις πράξεις του, ο Κληρικός αυτός δεν επιδεικνύει πνεύμα συνέσεως και μετανοίας, ελπίζουμε το Επισκοπικό Δικαστήριο να προβεί στην καθαίρεσή του κι έτσι ...

πλήρες...

Δεκ 13 
iero-europe
 
Αναδρομή στις δύσκολες Εποχές που έχει περάσει η Ελλάδα και στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους ξένους, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά, έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της Κέρκυρας. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους Έλληνες να είναι ενωμένοι και να μην είναι ατομιστές, ενώ διέβλεψε ότι θα έρθουν δυσκολότερες μέρες, γιατί όπως είπε οι ξένοι πρώτα λύνουν τα ...

πλήρες...

Δεκ 13 
collage
 

Με την 1845/2015 Απόφασή του, το Ειρηνοδικείου Αθηνών απέρριψε την Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων του Δήμου Ζωγράφου με την οποία ζητούσε απρόσκοπτη πρόσβαση στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, με τον ισχυρισμό ότι ο Δήμος έχει νομή και κυριότητα στο επίδικο ακίνητο. 
Το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε την Αίτηση υποδεικνύοντας στο Δήμο Ζωγράφου..» να διαμορφώσει τις δικές του προσβάσεις», για το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο έως 31/07/2015, προσβάσεις από τα δικά του ακίνητα, που περιβάλλουν τον ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 12 [επόμενο]1-20 από 229
Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις