E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Εκπαίδευση

Αύγ 17 
 
Κατά την συζήτηση του ΠΔ τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου έθεσαν σειρά ερωτημάτων στον Υπουργό για τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών, τις εκδηλώσεις, τη Θρησκευτική Εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Κατ΄ αρχάς, «ναι» είπε το ΣτΕ στην επιλογή των Σημαιοφόρων, Παραστατών δια κληρώσεως - Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας.
 
 
Προς παντελή κατάργηση οδεύει ο Εκκλησιασμός στα Δημοτικά σχολεία,
σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, επισημαίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ παράλληλα οι Σύμβουλοι ...

πλήρες...

Αύγ 12 
Ο Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας  κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου αναπτύσσει το θέμα Περί της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, ως μεγάλου Πανεπιστημίου επί Τουρκοκρατίας, το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής, τις μορφές που δίδαξαν και εν γένει τη Συμβολή της Σχολής στο υπόδουλο Γένος.
 


Αύγ 7
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 07.08.17 04:19 ως Εκπαίδευση 
μαθήματα
 
 
Δωρεάν μαθήματα Αγιογραφίας, με γενικό θέμα «Αγγέλων Σύναξις», πραγματοποιούνται στην Τσαγκαράδα, από 7 έως 26 Αυγούστου 2017, με πρωτοβουλία των Στελεχών του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Τα Μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 7 έως τις 10 μ.μ. στην Πλατεία του Ναού και θα προσφέρονται από τον διακεκριμένο Σκιαθίτη Αγιογράφο κ. Βασίλειο Δερβένη.
Ο ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στα τηλ. 6938297387, 6976983322, 6974093104 6972253517 και στην ιστοσελίδα: 
 

μαθήματα
 


Αύγ 6 
Σκαλτσής
 
Θεοφιλέστατε Άγιε Αμορίου

Κύριε Κοσμήτορα

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι

Κυρίες και κύριοι

Αγαπητοί νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Θεολογίας


Η σημερινή ημέρα είναι μεγάλη και σημαντική για τη σταδιοδρομία σας. Είναι μέρα που λαμβάνετε το Πτυχίο σας, με το οποίο βγαίνετε στην κοινωνία, για να αναδείξετε τις ικανότητές σας, να ξεδιπλώσετε την προσωπικότητά σας και να ανταγωνιστείτε στις συνθήκες της σύγχρονης πραγματικότητας. Είναι αλήθεια, αγαπητοί μου, ότι η επιστήμη την οποία σπουδάσατε αυτά τα χρόνια εξελίσσεται διαρκώς. Και αυτό σημαίνει ότι ...

πλήρες...

Ιού 11 
 
Στον προγραμματισμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τη διαμόρφωση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς, επίσης, και στις προτάσεις του προς το Υπουργείο για την αλλαγή του τρόπου Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΕΠ, Γεράσιμος Κουζέλης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Ο κ. Κουζέλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα Μαθήματα κατά την ερχόμενη Σχολική χρονιά, 2017 - 2018. Οι μεταβολές θα ξεκινήσουν από το Σχολικό Έτος 2018 - 2019, με ...

πλήρες...

Ιού 18 
hilarion rosiko sumboulio
 
Την επιθυμία για επέκταση της Διδασκαλίας του μαθήματος που αφορά τις βασικές αρχές των Θρησκευτικών Πολιτισμών και της κοσμικής ηθικής, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  κ. Ιλαρίωνας.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μιλώντας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπογράμμισε ότι "είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η διδασκαλία της Θρησκείας στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο αλλά και στο Λύκειο."
"Πρέπει τα παιδιά από μικρή ηλικία να γνωρίζουν και μαθαίνουν τις Παραδοσιακές Θρησκείες, όπως ...

πλήρες...

Ιού 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.06.17 15:51 ως Εκπαίδευση 
 
Θλιβερή Δίωξη Θεολόγου επειδή δίδασκε στα παιδιά τις Ορθόδοξες απόψεις για την ομοφυλοφιλία. Η Ελλάδα είναι η Χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και η οποία έδωσε ποταμούς αιμάτων για την Ελευθερία.
Δυστυχώς όμως κάποιοι συνάνθρωποί μας, και μάλιστα μορφωμένοι, πιστεύουν ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι αγαθά που πρέπει να απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με αυτούς. Όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους πρέπει να διώκονται απηνώς και… Ποινικώς.
Αυτές οι θλιβερές σκέψεις ήλθαν στο ...

πλήρες...

Μάι 11 
Αφίσα-κωνπολη\
 
O Τομέας Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων και το Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης "Δρόμοι Κυρίλλου και Μεθοδίου” οργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η εκκλησιαστική ζωή και η λατρευτική παράδοση της Κωνσταντινούπολης ως παράγοντες διαμόρφωσης της ιεραποστολικής πολιτικής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» στις 11 και 12 Μαΐου 2017, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Θεολογικού Λόγου και Τέχνης που ...

πλήρες...

Ιαν 26 
patmiada-4

Με την δέουσα λαμπρότητα η Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την Μνήμη του ιδρυτού της, Αγίου Μακαρίου του Καλογερά.
Το εσπέρας της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2017 τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο της Σχολής, Χοροστατούντος του Καθηγουμένου καί Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου, Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου  κ. Κυρίλλου με την συμμετοχή όλου του ιερού κλήρου της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου. 
Την κυριώνυμο ημέρα 19 Ιανουαρίου 2017 έλαβε χώρα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Καθηγουμένου καί Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου, ...

πλήρες...

Ιαν 15 
 
Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Σεμινάρια Φωτογραφίας της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών έως τις 30 Ιανουαρίου 2017.
Παραδίδονται τρίμηνα μαθήματα φωτογραφίας σε αρχαρίους και προχωρημένους.


Υπεύθυνη μαθημάτων: Φανή Τουμπουλίδου.
Εγγραφές - Πληροφορίες στο τηλ. 23820 22819 (16:00 - 20:00).Δεκ 4 
athoniada-82
  
Προσκύνημα στις Ιερές Μονές Καρακάλλου και Φιλοθέου πραγματοποίησε η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Όρους.
Η άφιξη των μαθητών στην Ιερά Μονή Καρακάλλου έγινε το μεσημέρι, ταυτόχρονα με την έναρξη του Εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν οι ιεροσπουδαστές ψάλλοντας στους δύο Χορούς μαζί με τους Αγιορείτες Πατέρες.
Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού ο Εφημέριος εξέθεσε προς Προσκύνηση τα ιερά Λείψανα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Χαραλάμπους, Θεοδώρου του Τήρωνος, Αποστόλου Βαρθολομαίου, Χριστοφόρου και του ...

πλήρες...

Νοέ 28 
 
Ένα από τα βέλη στη φαρέτρα του μέχρι πρότινος υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στον πόλεμό του ενάντια στην Εκκλησία μας ήταν και οι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απαγορεύσεις της παρουσίας Μητροπολιτών και Κληρικών - Πατέρων στα Σχολεία των Παιδιών μας… Τώρα λοιπόν που ο «Σαούλ» της Ορθοδοξίας αποτελεί παρελθόν οι Ιεράρχες και οι Πατέρες - Κληρικοί επιστρέφουν στα Σχολικά ιδρύματα μετά Βαΐων και κλάδων!
Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς επεσκέφθη την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, ...

πλήρες...

Νοέ 3 
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
 
Οι μαθητές και μαθήτριες και των δύο Τάξεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σύρου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του από την Υπεύθυνη κ. Αργυρένια Παραμάνη και τους συνεργάτες της και συζήτησαν για τη μελλοντική τους συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο Δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Πρόγραμμα Σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της ...

πλήρες...

Οκτ 25 
  
Το παραπάνω βίντεο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδoς αποτελεί άριστο Εκπαιδευτικό υλικό για όσους Θεολόγους συνεχίζουν να διδάσκουν το Μάθημα των Θρησκευτικών με βάση το Σχολικό βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου. Αφορά τις Διδακτικές ενότητες 5-8 (πρώτος διωγμός, Πρωτομάρτυρας Στέφανος, Αποστολική Σύνοδος, Απόστολος Παύλος).
Όσοι Θεολόγοι εφαρμόζουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών ας αναζητήσουν διαφορετικό υλικό για τον Παύλο...
Σιδηρόπουλο. Υπάρχει αρκετό στο βοηθητικό υλικό που τους παρέχει το ΙΕΠ.  
 
 


Οκτ 25 
aeaa-1
 
Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Πρόεδρος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης  π. Αγαθάγγελος Γιανναράκης, Αντιπρόεδρος ο Αρχιμανδρίτης  π. Ακάκιος Χατζηδημητρίου, Γενικός Γραμματέας ο Ιερομόναχος  π. Βαρθολομαίος Καράμπελας, Ειδικός Γραμματέας ο Θεοδόσιος Καραχρήστος, Ταμίας Άγγελος Μιχαλόπουλος Μέλη οι Κωνσταντίνος Παβέλης, Παντελής Γαβαλάς και τέλος Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής ο Σίμος Άγγελος.
Να αναφερθεί ότι μετά τις εκλογές το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ...

πλήρες...

Οκτ 21 
athoniada-37
 
 Στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία γιορτάστηκε και φέτος Πανηγυρικά η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 (14 Σεπτεμβρίου 2016 με το παλαιό ημερολόγιο), εψάλη ο Όρθρος της Εορτής, στο τέλος του οποίου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, ιερομόναχο π. Γεώργιο Βατοπεδινό.
Εν συνεχεία ετελέσθη λαμπρό ιερατικό Συλλείτουργο, Προεξάρχοντος του Προέδρου της Εφορείας.
Στον Όρθρο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλαν οι μαθητές της ...

πλήρες...

Οκτ 20 
 
 
Κατά το διήμερο 14 - 15 Οκτωβρίου Αντιπροσωπεία της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης μετέβη στη Μόσχα, στα πλαίσια προγράμματος επιστημονικής και Ακαδημαϊκής συνεργασίας και του εορτασμού του 2016 ως έτους Ελληνορωσικής φιλίας.
Την Αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ.κ. Γεώργιος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.
 

Η Αντιπροσωπεία συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα: «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις», που διεξάγεται με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων ...

πλήρες...

Οκτ 6 
agiasmos-kitrous-4
  
Οι ιεροσπουδαστές του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας του Σχολείου, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους προς τον Υπουργό και κυρίως τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την παραπάνω απόφαση.
Συγκεκριμένα, διερωτώνται πώς κλείνει ένα Σχολείο μέσα σε μια ημέρα, μιας και, πριν από τη λήψη της ανωτέρω απόφασης, προηγήθηκε η επίσημη έναρξη των μαθημάτων και η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο;
Επίσης, άξιο απορίας είναι το ...

πλήρες...

Οκτ 6 
 
sde
 
 
Την αναστολή λειτουργίας των Ιερατικών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας και Κατερίνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.
Να αναφερθεί ότι η απόφαση ισχύει από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους 2016-2017.


Διαβάστε παρακάτω την απόφαση του Γ.Γ. Θρησκευμάτων:
 

ΘΕΜΑ: «Αναστολή Λειτουργίας Σχολείων»

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:


1. Τον ν. 3432/2006 (Φ.Ε.Κ. 14/Α), άρθρα 21 και 24, παρ. 4,

2. Τις αριθ. 81189/Α2/09-8-2006 (Φ.Ε.Κ. 1088/Β) και 88003/Α2/05-9-2006 (Φ.Ε.Κ. 1241/Β) ΚΥΑ Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων περί ...

πλήρες...

Σεπ 24 
 
 
 
H κυβέρνηση με ιδεοληψίες και φανφαρονισμούς αδυνατεί να καταλάβει και να επιλύσει το μείζον πρόβλημα του προσφυγικού σε όλες τους τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ασφαλώς, είναι ένα πολύπλοκο και δυσεπίλυτο πρόβλημα. Ασφαλώς, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς τα προβλήματα που δημιουργούνται στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι δυνατόν σε μια οργανωμένη πολιτεία να λύνουμε το θέμα τον ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 13 [επόμενο]1-20 από 246Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις