E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.18 05:47 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
Η επικαιρότητα γύρω από το θέμα της παραχωρήσεως Αυτοκεφάλου Καθεστώτος στην Τοπική Εκκλησία της Ουκρανίας τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ιδίως μάλιστα μετά την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προχωρήσει Διαδικαστικώς το ζήτημα, κατόπιν ενημερώσεως και Συντονισμού των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Αποτέλεσμα αυτής της Αποφάσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  κ.κ. Ιλαρίων (του Πατριαρχείου Μόσχας) να προχωρήσει διαδοχικώς σε επισκέψεις στην Εκκλησίες της Κύπρου, της Αλεξάνδρείας, της Αντιοχείας και των Ιεροσολύμων, ενώ ...

πλήρες...

Μάι 24 
Φωτογραφία του Νικόλαος Αμοργιανός.
 
 
 

 
 
 


Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.18 03:37 ως Εκπαίδευση 
 
 
 
 


Μάι 24 
 
 
Το Amen.gr αναστέλλει τη διαδικτυακή πορεία του.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες και τους αρθρογράφους του
που το στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Μάι 22 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για αρχιεπίσκοπος αναστάσιος


Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Ανακοινώνει ότι η Προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 Εκδήλωση Ανακηρύξεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας  κ.κ. Αναστασίου ως Επιτίμου Μέλους της αναβάλλεται. Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη για λόγους ανωτέρας βίας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Σε σχετική Δήλωσή του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Βασίλειος Ν. Πάππας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εύχομαι να δοθεί το ...

πλήρες...

Μάι 21
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 21.05.18 12:52 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
 
 Η τέχνη του Αγίου Όρους σε ένα κατάστημα στο Κέντρο της Αθήνας

Ένα κατάστημα 350τ.μ. στο Κέντρο της Πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από την Μητρόπολη των Αθηνών, στην οδό Πανδρόσου στον αρ. 28Β, στεγάζει μοναδικά Προϊόντα από την πολύτιμη τέχνη της Αγιογραφίας του Αγίου Όρους αλλά και από την πλούσια παραγωγή της γης και των ανθρώπων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Εικόνες, πιστά Αντίγραφα των σημαντικότερων Εικόνων της Ορθοδοξίας που φυλάσσονται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, ...

πλήρες...

Μάι 21
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 21.05.18 05:50 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
 
 


Μάι 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.05.18 04:09 ως Διεθνή 
 
Τέσσερις αντάρτες, δύο Αστυνομικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν στην Τσετσενία, Δημοκρατία του Ρωσικού Καυκάσου, σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε μια Ορθόδοξη Εκκλησία σε αυτή την Μουσουλμανική κυρίως Περιοχή, ανέφερε σε μια Ανακοίνωση η Ρωσική Επιτροπή Έρευνας.
Η επίθεση είχε στόχο την Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κέντρο του Γκρόζνι, της τσετσενικής Πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Ανακοίνωση.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο Αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με την Ασφάλεια της Εκκλησίας (...) και ένας πολίτης σκοτώθηκαν», διευκρινίζει η Επιτροπή, η ...

πλήρες...

Μάι 19 
 
Ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου Ρόδου «Αγία Μαρίνα», προέβη σε μία γενναιόδωρη Δωρεά ιατροτεχνολογικού υλικού, Νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων ιατρικών και Νοσοκομειακών υλικών μεγάλης αξίας, στο Νοσοκομείο της Λέρου.
Η γιγαντιαία προσπάθεια, με τα μεγάλα κιβώτια, συνολικού βάρους 14 τόνων (!), ήλθαν από την Σουηδία, με ειδική μεταφορά κοντέινερ, έτυχε της υποστήριξης της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και αρκετών Φορέων της Τοπικής Κοινωνίας της Λέρου και ειδικότερα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Πανάκριβος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, αξίας ...

πλήρες...

Μάι 19 
 
Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας τη Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, αρνήθηκε την Πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Στεφάνου της Σχισματικής λεγομένης «Μακεδονικής Εκκλησίας» να παρευρεθεί στους Εορτασμούς για την 1000η Επέτειο από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.
Οι Τελετές θα πραγματοποιηθούν από 27 έως και 28 Μαΐου στα Σκόπια, γράφει η IBNA.
Η Απόφαση της Ιεράς Συνόδου έρχεται σε αντίθεση με τις τελευταίες κινήσεις των δύο Εκκλησιών να δείχνουν μια προσπάθεια προσεγγίσεως, την ώρα που η αυτοαποκαλούενη «Μακεδονική ...

πλήρες...

Μάι 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.05.18 07:46 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
Άγιον Όρος 2018, Κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
και συνομιλούμε με τον Καθηγούμενο
της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο,
για την επικαιρότητα.. (την Οικονομική Κρίση στην Κοινωνία μας
αλλά και γενικότερα την Κρίση στην Κοινωνία!)
 


πλήρες...

Μάι 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.05.18 07:37 ως Διεθνή 
 


Μάι 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.05.18 07:23 ως Ελλάδα 
kabathas 1
 
Aντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Καββαθά έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, στο πλαίσιο ενημέρωσης του Αρχιεπισκόπου, για τις ενέργειες της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας αναφορικά με την στήριξη των Μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρών παραγωγών.
Έγινε λεπτομερής παρουσίαση του σκοπού αυτής της συνεργασίας των δύο φορέων (ΔΣΟ και ΓΣΕΒΕΕ) που αφορά στην στήριξη αυτής της αγνής παραγωγικής ...

πλήρες...

Μάι 19 
kiriakoupoleos4
 
kiriakoupoleos
 
kiriakoupoleos
 
kiriakoupoleos
 
 
 
 
ΦΩΤΟ  &  ΒΙΝΤΕΟ:  Από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων  
 
 
 


Μάι 19 
 


Μάι 18 
 
 
 
Call for Papers
 

The School of Theology at the Aristotle University of Thessaloniki --following the long tradition of International Conferences on Orthodox Theology held over many decades-- will convene the 8th International Conference of Orthodox Theology under the auspices of the Ecumenical Patriarchate. The earliest conferences in this series, convened at the University of Athens in 1936 and 1976, were focused on the hope and anticipation of the forthcoming Pan-Orthodox Council. Our conference next year is the first ...

πλήρες...

Μάι 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.05.18 13:54 ως Υγεία 
Αιμοδοσία
 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομαδική Αιμοδοσία που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Πέλλας.
Για άλλη μια φορά την ομαδική Αιμοδοσία φιλοξένησε το "Περίτεχνο" (Παραγωγικό Εργαστήρι Ατόμων με Αναπηρία) του Δήμου Έδεσσας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων σε συνεργασία με το "Περίτεχνο" προσέφεραν ένα συμβολικό δώρο σε κάθε αιμοδότη.Μάι 18 
 
Στην Επισκοπή Ναούσης θα πραγματοποιηθούν οι Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της Περιφερειακής Ενότητος Ημαθίας.
Την διοργάνωση ανέλαβε η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Ναούσης.
Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 κατά την Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί Επιμνημόσυνος Δέησις στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Επισκοπής (Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και Πέλλης) και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοινότητα της Επισκοπής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  
- 7:30 π.μ. Όρθρος, Θ. Λειτουργία και Επιμνημόσυνος δέησις στον Ι. Ναό ...

πλήρες...

Μάι 18 
 
Πρόγραμμα των Επίσημων Εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 στην Πόλη της Αριδαίας:
 
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 Μαΐου 2018
 
19:30 Εκδήλωση Μνήμης αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας

Τόπος: Αίθουσα Εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

 
Περιεχόμενο: Ομιλίες, Αφηγήσεις και συμμετοχή των Χορευτικών Τμημάτων του Συλλόγου
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Μαΐου 2018

Ιερός Ναός Αγίου Νικάνδρου & Ιωαννικίου Αριδαίας07:00-10:00π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη Χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Εδέσσης  κ. ΙΩΗΛ. 

10:00-10:30π.μ. Τέλεση ...

πλήρες...

Μάι 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.05.18 05:41 ως Τουρισμός 
 
Η Ενορία της Αγίας Παρασκευής Πλατάνης Εδέσσης θα πραγματοποιήσει Ημερήσια Εκδρομή - Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Μεταμόρφωση της Χαλκιδικής, για την Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού.


Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6980592084 και 6982925260. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[1] 2 3 4 5 6 7 ... 309 [επόμενο]1-20 από 6173Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις