E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ιαν 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.01.18 05:42 ως Υγεία 
 
Παρακαλούμε!
Όποιος μπορεί να δώσει αίμα να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας ώστε να δώσουμε στοιχεία στο τμήμα Αιμοδοσίας προς αποκατάσταση 2 φιάλες αίμα.


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2317001042 - 2317002027 - 2382503510 - 2351800382
κιν. 6987311132  
E-mail:  p.theofanis2013@hotmail.com 
πατήρ Θεοφάνης Ιωαννίδης  -  κ. Θεοδωρίδης Κώστας
 
 


Ιαν 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.01.18 05:32 ως Δελτία Τύπου 
  
Ἀπό τήν Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης
 

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, κατά τή Συνοδική Συνεδρία τῆς 16ης Ἰανουαρίου 2018, ἀσχολήθηκε, μεταξύ ἄλλων καί μέ τό θέμα τοῦ ἑορτασμοῦ τῶν Ἁγίων Τριῶν Ἱεραρχῶν, Προστατῶν τῆς Ἑλληνικῆς Παιδείας.
Ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐκφράζει τή διαφωνία Της, σχετικῶς πρός τήν πρόσφατη ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, Ἔρευνας καί Θρησκευμάτων περί τοῦ ὁρισμοῦ τῆς ἡμέρας τῆς μνήμης τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ὡς ἡμέρας «ἀργίας» καί γιά τίς σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ...

πλήρες...

Ιαν 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.01.18 05:23 ως Δελτία Τύπου 
 
Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το νέο έτος. 
 
Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  π. Δανιήλ Αεράκη, Ιεροκήρυκα και Συγγραφέα, με θέμα: 

«Η ευχαριστία της ιερωσύνης».

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως, μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας του Κρατιδίου των Σκοπίων, ...

πλήρες...

Ιαν 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.01.18 04:34 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος
 
Διπλές μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος θα δουν τα νοικοκυριά για τις καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου, λόγω αλλαγών στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
Οι οικιακοί καταναλωτές, από όποιον προμηθευτή κι αν ηλεκτροδοτούνται, θα διαπιστώσουν μικρό όφελος όσοι καίνε... έως και περίπου 1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, μεγάλο όφελος για τις ποσότητες ενέργειας άνω των 2.800, ενώ σε μεσαία επίπεδα κινείται το ύψος της εξοικονόμησης για εκείνους με καταναλώσεις της τάξης των 4.700 κιλοβατώρων.
Κι αυτό επειδή από την 1η Ιανουαρίου του 2018, ...

πλήρες...

Ιαν 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.01.18 04:26 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
Εκπτώσεις ως 70% σε smartphones και tablets στα καταστήματα Vodafone
 
H Vodafone δίνει σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα αγαπημένα τους 4G Smartphones, Tablets και Αξεσουάρ με έκπτωση έως και 70%!
Ειδικότερα, όσοι επισκεφτούν ένα κατάστημα Vodafone ή το vodafone.gr, μπορούν να αποκτήσουν με έκπτωση τα παρακάτω 4G Smartphones:
To αποκλειστικό Xiaomi RedMi 4A32 GB από 139,90€ μόνο με 119,90€

Καθώς επίσης και τα:

• Samsung Galaxy A5 2017 από 399,90€ μόνο 349, 90€
• Samsung Galaxy J3 2016 από 159,90€ μόνο 149, 90€
• Samsung Galaxy J3 2017 από 209,90€ ...

πλήρες...

Ιαν 24
 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΥΛΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (ΕΔΙΡΝΕΚΑΠΟΥ)
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 
 


1. Καθημερινῶς ὁ Ἱερός Ναός θά παραμένῃ ἀνοιχτός ἀπό 08.30 ἕως 19.00 
2. Ἡ ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου: ὥρα 08.30 
3. Ἡ ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ: ὥρα 18.00 
4. Ἡ Θεία Λειτουργία, κάθε Πέμπτη: ὥρα 08.30 ἕως 10.30 
5. Ἡ Θεία Λειτουργία, κάθε Κυριακή: ὥρα 08.30 ἕως 11.00 
6. Τό μυστήριον τῆς Ἐξομολογήσεως καθημερινῶς τίς ἀπογευματινές ὥρες (16.00 ἕως 19.00). 
7. Ἡ ἀκολουθία τοῦ μικροῦ Ἁγιασμοῦ κάθε 1ην τοῦ μηνός μετά τήν ἀκολουθίαν τοῦ ...

πλήρες...

Ιαν 24 
 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ 
Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται, ὅτι ὁ διορισθείς ὑπό τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Πατριάρχου ἡμῶν Πνευματικός τῆς Ἁγιωτάτης Ἀρχιεπισκοπῆς Κωνσταντινουπόλεως, Θεοφιλ. Ἐπίσκοπος Ἐρυθρῶν κ. Κύριλλος, θά δέχεται τούς προσελευσομένους εἰς τό Μυστήριον τῆς Ἱ. Ἐξομολογήσεως πιστούς κατά τό κάτωθι πρόγραμμα: 


ΔΕΥΤΕΡΑ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Ἁγίου Δημητρίου Ταταούλων 10:30 - 15:00
ΤΡΙΤΗ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Ὑψωμαθείων 10:30-15:00
ΤΕΤΑΡΤΗ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Ἁγίας Τριάδος Σταυροδρομίου 10:30-15:00 
ΠΕΜΠΤΗ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μ. Ρεύματος ...

πλήρες...

Ιαν 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.01.18 14:14 ως Ορθόδοξοι Προορισμοί 
 


Ιαν 23 
 
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους ανθρώπους της «σχεδίας» και συνομίλησε μαζί τους για τον Χριστό, ο οποίος ήταν ο «πρώτος άστεγος Θεός», το αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης και τους πλειστηριασμούς για τα οποία «πονά η ψυχή μας», τον Διαθρησκειακό Διάλογο, τη Θρησκευτική τρομοκρατία, το Προσφυγικό, τη Συμφωνία του Παρισιού και την ανάγκη «να προστατεύσουμε και τον τελευταίο κόκκο άμμου σε αυτόν τον Πλανήτη» και, βεβαίως, για την ...

πλήρες...

Ιαν 23 
antitheseis
 
Από την Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου  κ.κ. Ιωσήφ ενός χαρισματούχου Ιεράρχου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως με επίκεντρο το ρόλο της Ορθοδοξίας στα σύγχρονα προβλήματα των Κοινωνιών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Ιωσήφ μιλά στην τηλεόραση ΚΡΗΤΗ TV και την Εκπομπή "Αντιθέσεις" που παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

 


Ιαν 23 
 
Το πλέον ιστορικό τραγούδι του Μακεδονικού Αγώνα. Νεοφανές - Δυτικότροπο, που αγαπήθηκε τόσο ώστε κάθε Περιοχή, κάθε χωριό της Μακεδονίας μας το έχει εντάξει στη Μουσική του Παράδοση. 
Συγκαταλέγεται πλέον στα λεγόμενα "Πανελλήνια". Ο Παύλος Μελάς (ψευδώνυμο Μίκης Ζέζας), Πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνος, σκοτώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1904, στο χωριό Στάτιστα (σημερινό Μελάς) Καστοριάς, αφού πολιορκήθηκε από Τούρκικο Απόσπασμα, κατόπιν προδοσίας. 
Ο θάνατός του προκάλεσε έντονη συγκίνηση και αμέσως άρχισαν να τραγουδούν τον ηρωισμό του.
Υπάρχουν πάμπολα τραγούδια ...

πλήρες...

Ιαν 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.01.18 04:47 ως Διεθνή 
proedros serbias
 
Το Κόσοβο και στα Μετόχια επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Σερβίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μπάνισκα, ένα Μοναστήρι σύμβολο των Σερβο - ελληνικών Σχέσεων.
Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ράσκας, Πριζρένης, Κόσοβο και Μετόχια  κ.κ. Θεοδόσιο, καθώς και πλήθος Προσκυνητών.
"Η Σερβία θα συνεχίσει να βοηθά τους Σέρβους του Κοσόβου και τα Μετόχια, ενώ θα εξασφαλίσει την οικονομική τους πρόοδο και τους νέους μηχανισμούς, ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια ...

πλήρες...

Ιαν 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.01.18 04:34 ως Διεθνή 
 
Στα 25 χρόνια της Ιεραποστολικής Διακονίας δύο φορές ένιωσα την καρδιά μου να ραγίζει!!!
Η πρώτη φορά ήταν στις Ινδίες, στην Καλκούτα, όταν το 1992 βρήκα πεταμένο ανάμεσα στα σκουπίδια την μικρή Μαμόνι - Στυλιανή, ένα βρέφος μόλις ενός έτους.
Νωρίς το πρωί με το μικρό φορτηγάκι της Ιεραποστολής επισκεφθήκαμε την Πόλη SOKOINE στην ανατολική Τανζανία, περίπου 250 χλμ. από την πρωτεύουσα, εκεί ζει μια Κοινότητα της πρωτόγονης φυλής των Μασάι με περίπου 450 Μέλη, τους ...

πλήρες...

Ιαν 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.01.18 03:41 ως Επικαιρότητα 
fotia ag. paraskevi 1
 
Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, σκόρπισε θλίψη στους κατοίκους, αφού η εν λόγω Εκκλησία αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και στολίδι του χωριού.
Απο τη φωτιά καταστράφηκε το μισό ξυλόγλυπτο τέμπλο ενώ προκλήθηκαν και άλλες φθορές μικρότερης σημασίας, οι οποίες και θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες.
Οι Κάτοικοι μόλις είδαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί απο τον Ιερό Ναό κινητοποιήθηκαν ενημερώνοντας παράλληλα και την ...

πλήρες...

Ιαν 23 
zimpamp
 
Το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας μας χρειάζεται τη βοήθεια μας, χρειάζεται τις προσευχές μας, χρειάζεται την ηθική μας στήριξη, αλλά και την υλική.

Με τα έξοδα που έχουμε για την αγορά μιας εφημερίδας, ή ενός καφέ ή ενός ανυψυκτικού μπορούμε να κάνουμε θαύματα στην Ιεραποστολή και να γίνουμε Ιεραπόστολοι.
Ανάγκες της Ιεραποστολής

*Έξοδα προετοιμασίας Ιθαγενών Κατηχητών για τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Πίστης σε εκατοντάδες ιθαγενείς, μικρούς μεγάλους που θέλουν να γίνουν Ορθόδοξοι σε διάφορες μακρυνές περιοχές.

Έξοδα προετοιμασίας ...

πλήρες...

Ιαν 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.01.18 03:28 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
melas karabaggelis
 
Της Βασιλικής Κόλλια 
 
Δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε!» επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ο Μένιος Κουτσόγιωργας, κατακεραυνώνοντας, υποτίθεται, με αυτόν τον τρόπο τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Τη φράση αυτή μας θύμισε η ανακοίνωση «κύκλων» του υπουργείου Εξωτερικών σε απάντηση για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου να μη δεχτεί η Ελληνική πλευρά καμία ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Οι «κύκλοι» έφτασαν στο σημείο να της καταλογίσουν ότι αποφάσισε να συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή.
Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη ...

πλήρες...

Ιαν 23 
diifrimaiko 2
 
 
 
ΦΩΤΟ:  romfea.gr  
 
 
Τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες τους, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, έκοψαν οι Καθηγητές, οι Φοιτητές και οι Φοιτήτριες του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελλάδα, Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός».
Στη Θεσσαλονίκη τη Βασιλόπιτα έκοψε ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Χρήστου, ο οποίος ευχαρίστησε τους Φοιτητές και τις Φοιτήτριες για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύουν στις Σπουδές τους.
Στην Αθήνα τη Βασιλόπιτα έκοψε ο επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, με τη σειρά ...

πλήρες...

Ιαν 23 
11 09 23 fragoulis fragos
 
Σε νέες Δηλώσεις προέβη ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, μετά την επίθεση που έκανε κατά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών  κ.κ. Ιερωνύμου.
 
Ο κ. Φράγκος στην Δήλωσή του αναφέρει:
 
"ΕΚΦΡΑΖΩ το παράπονο ότι θα ήθελα να ΄ναι παρόντες στο Συλλαλητήριο, όλοι οι Σεβάσμιοι Μητροπολίτες με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, μπροστάρηδες στον Αγώνα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οπως ήταν πάντοτε η Εκκλησία ..."
 


Ιαν 23 
halki oikoumenikos 3
 
Tήν πρωΐαν τῆς Παρασκευῆς, 19ης Ἰανουαρίου 2018, ἡ Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Διακόνου κ. Παϊσίου, Διευθυντοῦ τοῦ Ἰδιαιτέρου Αὐτοῦ Γραφείου, διεπεραιώθη εἰς Χάλκην καί κατέλυσεν εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ἁγίας Τριάδος, ὑπαντηθείς ὑπό τοῦ Ἡγουμένου αὐτῆς, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης  κ.κ. Ἐλπιδοφόρου, καί τῆς περί αὐτόν Ιεράς Αδελφότητος.
Τό Σάββατον, 20ήν ἰδίου, ὁ Παναγιώτατος παρέστη Συμπροσευχόμενος ἀπό τοῦ Ἱερού Βήματος τοῦ Καθολικοῦ αὐτῆς, κατά τήν Θείαν Λειτουργίαν, ἱερουργοῦντος τοῦ Αγίου Ἡγουμένου, καθ’ ...

πλήρες...

Ιαν 22 
 
«Κάναμε λάθος όταν αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το Συνταγματικό τους όνομα, δεδομένου ότι τα Σκόπια Αναγνώρισαν αργότερα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς σε εφ’ όλης της ύλης Συνέντευξή του στο Σερβικό Πρακτορείο Ειδήσεων Beta.
Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος» από την πλευρά της Σερβίας.
«Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[1] 2 3 4 5 6 7 ... 291 [επόμενο]1-20 από 5802Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις